Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τον γεωτουρισμό στη Σητεία

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου GEO-IN "ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ - GEOTOURISMININSULARGEOPARKS"

Ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την οργανωτική υποστήριξη του Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. ΟΤΑ διοργανώνουν δύο εργαστήρια (workshops) στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2020, με θέμα την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού στην περιοχή του Γεωπάρκου.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου GEO-IN "ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ - GEOTOURISMININSULARGEOPARKS" το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η υλοποίηση των εργαστηρίων έχει ως στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τον πλούτο και την αξία του αβιοτικού, βιοτικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας , να παρουσιάσει τις υποδομές, δράσεις αλλά και υπηρεσίες που το Γεωπάρκο έχει αναπτύξει και διαθέτει στους επισκέπτες, να ενημερώσει για τις ευκαιρίες-δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε τομείς που σχετίζονται με τον Γεωτουρισμό και παράλληλα να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας με το Γεωπάρκο για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Το πρώτο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ, απευθύνεται σε επαγγελματίες / ιδιώτες που δραστηριοποιούνται ήδη ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό τομέα (καταλύματα, ταβέρνες, γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, παραγωγή τοπικών προϊόντων, λαϊκή τέχνη, κ.α ) ενώ το δεύτερο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ, απευθύνεται σε συλλογικούς φορείς (σε ανέργους, πολιτιστικούς συλλόγους, ορειβατικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.)

Θα ακολουθήσει κοινή εκδρομή στις 19 Ιανουαρίου 2020 για όλους τους συμμετέχοντες σε περιοχές του Γεωπάρκου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, διαθέτουν το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και αποτελούν καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας.

Για πληροφορίες και εγγραφές : 28433 41202 / 6973211051 Περάκης Βαγγέλης - 28430 23590 Ο.Α.Σ.

Για να υπάρχει καλύτερη οργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 15-01-2020

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ