Ελένη Βατσινά: Το κράτος να σταθεί στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης

Η κ.Βατσινά με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις περιοδείες της

Εργαζόμενους και πολίτες συνάντησε, το πρωί της Πέμπτης, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, η υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Αλλαγής, Ελένη Βατσινά.

"Τα τελευταία χρόνια η Αυτοδιοίκηση στενάζει από τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Το κεντρικό κράτος οφείλει να πορεύεται χέρι-χέρι και να στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, επιδιώκοντας την ουσιαστική αποκέντρωση, συνοδεύοντας κάθε μετάθεση αρμοδιότητας με τους απαραίτητους πόρους" - τόνισε η κ.Βατσινά, παραπέμποντας στις ιστορικές μεταρρυθμίσεις της Παράταξης που έχτισαν αυτό που σήμερα αποτελεί την Αυτοδιοίκηση. Η Ελένη Βατσινά τάχθηκε υπέρμαχος της θωράκισης της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων και των Περιφερειών, επιδίωξη γύρω από την οποία θεμελιώνονται άλλωστε οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ.Βατσινά με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις περιοδείες της, με στόχο να φτάσει σε κάθε οικισμό του νομού Ηρακλείου, να εισπράξει τον "παλμό" των πολιτών και με τα αιτήματα και τα προβλήματα στις "αποσκευές" της να φτάσεις ως την κάλπη της 7ης Ιουλίου, διεκδικώντας να αποτελέσει το νέο "αίμα" στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Σήμερα Παρασκευή θα βρεθεί στο δήμο Ηρακλείου, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, το Τμήμα Πρασίνου καθώς και άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Το απόγευμα θα περιοδεύσει σε Πισκοπιανό, Κουτουλουφάρι, Κράσι, Γωνιές, Αβδού, Ποταμιές και Μοχό και Καλό Χωριό Πεδιάδος.

To πρωί του Σαββάτου, με αφετηρία τις Μοίρες, θα περιοδεύσει στο δήμο Φαιστού, σε Ρουφά, Μορώνι, Μάκρες, Γέργερη, Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί: Πηγαϊδάκια, Πόμπια, Περι, Πετροκεφάλι, Κουσέ, Σίβα, Πιτσίδια, Καμηλάρι, Καμαράκι και Μάταλα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει περιοχές του δήμου Βιάννου. Συγκεκριμένα, η κ.Βατσινά θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από το Αφρατί και θα επισκεφθεί τα δημοτικά διαμερίσματα: Ξενιάκου, Κατωφυγίου, Μιλλιαράδων, Εμπάρου, Θωμαδιανού, Μάρθας και Άνω και Κάτω Βιάννου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ