Τσίπρας από το Χουδέτσι: "Η προοδευτική συμμαχία πάει να γίνει πράξη και μάλιστα από τον πρώτο γύρο"

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλ. Τσίπρας στον Σταύρο Αρναουτάκη και τον Μανώλη Κοκοσάλη -"Έχετε λυμένο το πρόβλημα στην Περιφέρεια, η προοδευτική συμμαχία γίνεται πράξη στο πρόσωπο του Σταύρου Αρναουτακη", είπε χαρακτηριστικά...

Μετά την επιθεώρηση στο δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς και τα εγκαίνια του δρόμου Γούβες- Χερσόνησος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στις Αρχάνες και λίγο πριν τις 8 το βράδυ έφτασε στο Χουδέτσι.

Εκεί, απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση στην οποία μίλησαν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι:

"Ο τόπος αυτός σε γεμίζει με ορμή και αποφασιστικότητα. Μικρό θαύμα με μεγάλη απήχηση αυτό που γίνεται στο Χουδέτσι. Από εδώ εκπέμπεται Πολιτισμός! Αγωνιζόμαστε με την ψυχή μας, Μιλάμε στις ψυχές των ανθρώπων. Κρατήσαμε όρθιο τον τόπο, κάναμε την Ελλάδα συνώνυμο της ανάπτυξης, της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς. Και τώρα την κάνουμε σημείο αναφοράς στην προοδευτική συμμαχία. Σε τούτο εδώ τον τόπο η προοδευτική συμμαχία γίνεται πράξη και πάει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να υποτιμώνται. Οι συνεργασίες θα γίνονται πλέον πάνω από το τραπέζι"

"Καταφέραμε μετά από πολύ κόπο να βγάλουμε τη χώρα σε ένα ξέφωτο ελπίδας και αισιοδοξίας. Τελείωσαν τα μνημόνια, αλλά όχι τα βάσανά μας. Ο λαός όμως πλέον είναι ο αφέντης. Οι κυβερνήσεις έχουν απέναντί τους τον λαό όχι τους δανειστές. Ξεπληρώσουμε τα χρέη μας στο ΔΝΤ, το βγάζουμε από το κεφάλι μας και ανασαίνουμε! Κάποιοι έπιαναν τους κολλητούς τους στην Ευρώπη και τους παρακαλούσαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα κι εμάς που δίναμε τη μάχη να μην κοπούν οι συντάξεις"

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κι εκ νέου υποψήψιος, Μανώλης Κοκοσάλης δήλωσε ότι είναι τιμή για τον τόπο του η επίσκεψη του πρωθυπουργού, από τον οποίο ζήτησε να στηρίξει περισσότερο την ύπαιθρο...

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ρος Ντέιλι, σημείωσε σε δήλωσή του ότι οι ρατσιστικές αντιλήψεις φέρνουν την καταστροφή, οι διευρυμένες συνεργασίες παράγουν θαύματα!

"Η πρόταση για την υποψηφιότητα μου ήρθε από έναν πολιτικό φορέα που πλησιάζει στην ιδεολογική αναφορά μου. Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις, από όποια θέση μου ζητηθεί, τον Πολιτισμό, την Παιδεία και το Περιβάλλον"

Ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής, Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι:

"Καλούμαστε να αποτρέψουμε την αρπαγή της Ευρώπης από τους εμπόρους του μίσους. Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε την επέλαση της ακροδεξιάς που επέβαλε η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Η πιο επικίνδυνη ακροδεξιά είναι αυτή με το κοστούμι. Το μείζον είναι ότι διακυβεύεται ο,τι με πόνο κατακτήθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Κανείς δημοκρατικός προοδευτικός πολίτης δεν έχει το δικαίωμα της αποστασιοποίησης στο κοινωνικό άνοιγμα του πρωθυπουργού"

Ο Π. Δουλουμπέκης δήλωσε ότι: "Έχουμε λίγες μέρες να πάρουμε πίσω την Ευρώπη και να την επιστρέψουμε στη νέα γενιά και σε όσους πρέπει να ονειρεύονται. Να γίνετε όλοι ακτιβιστές για την μεγάλη αλλαγή της Ευρώπης"

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης τόνισε ότι : "Πρέπει να ανατρέψουμε την πορεία προς την ακροδεξιά. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τη διεύρυνση της δημοκρατίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας"

Οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχθηκαν με τραγούδια, χειραψίες και φυσικά με ... ρακές!

"Βάλαμε τέλος στη λιτότητα, η ελληνική οικονομία πάει από το καλό στο καλύτερο. Υπάρχουν περιθώρια για καλύτερες μέρες. Μειώσαμε την ανεργία. Το.μεγάλο δίλημμα της κάλπης είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση ή να γυρίσουμε πίσω. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε μία κανονική Ευρωπαϊκή χώρα με αξιοπρεπείς.μισθούς", σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη σύντομη ομιλία του.

Και πρόσθεσε ότι: "Σκοτεινές οι μέρες του ΔΝΤ, ανέφελη για τους λίγους. Θα μας κυβερνήσουν ξανά οι οφσορ ή θα συνεχίσουμε τη μάχη με τους πολλούς και για τους πολλούς; Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας στηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ