Ένας υπέροχος τόπος κι ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο δημιουργούν το no.1 νερό της Κρήτης!

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το νερό Ρούβας τόσο ξεχωριστό;

Το συναντάμε παντού και το απολαμβάνουμε κάθε μέρα! Το επιλέγουμε για τη χαρακτηριστική “μαλακή” γεύση του που μας προσφέρει ολοκληρωμένη ενυδάτωση, χωρίς να μας επιβαρύνει.

Φυσικά μιλάμε για το νερό ΡΟΥΒΑΣ, το νούμερο 1 εμφιαλωμένο νερό της Κρήτης με δεκάδες χιλιάδες πιστούς φίλους, ένα νερό “εκ φύσεως πρώτο” στο οποίο έχουμε πρόσβαση όπου κι αν είμαστε, αφού δε λείπει σχεδόν από κανένα σημείο πώλησης του νησιού!

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το νερό Ρούβας τόσο ξεχωριστό;

Καταρχάς ο τόπος που πηγάζει το νερό! Δεν είναι άλλος από το πιο διάσημο δάσος της Κρήτης. Το δάσος του Ρούβα αναπτύσσεται νότια της οροσειράς του Ψηλορείτη και αποτελεί το σημαντικότερο φαράγγι της. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του δάσους είναι μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος και ξεχωριστής ομορφιάς, καθώς φιλοξενεί σπάνια φυτά και πολλά προστατευόμενα ζώα. Η μεγάλη βιοποικιλότητά του και η παρουσία σπάνιων φυτών και απειλούμενων ζώων καθιστούν το τοπίο μοναδικό. Η πρόσβαση στο δάσος πραγματοποιείται με όχημα μέσω του αγροτικού δρόμου από τη Γέργερη και το Οροπέδιο της Νίδας και με πεζοπορία από το μονοπάτι Ε4, το οποίο διέρχεται από το φαράγγι του Αγίου Νικολάου.

Απ’ αυτόν το μοναδικής φυσικής ομορφιάς τόπο αναβλύζει το νερό Ρούβας. Εκτός όμως από το φυσικό περιβάλλον, ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο προίκισε το νερό με τα τόσο ευεργετικά χαρακτηριστικά του: 

Το νερό ΡΟΥΒΑΣ είναι ιδανικά φιλτραρισμένο από τη φύση, είναι δηλαδή καθαρό, ελαφρύ, υγιεινό και σας προσφέρεται πάντα ολοζώντανο όπως ακριβώς αναβλύζει από την πηγή. Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με τους γεωλόγους που πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα, πριν από χιλιάδες χρόνια στην περιοχή της Γέργερης, απ’ όπου αναβλύζει το φυσικό νερό Ρούβας, σημειώθηκε ένα ισχυρό γεωλογικό φαινόμενο. 

Πιο αναλυτικά, το υπέδαφος κατακλύστηκε από ένα ειδικό ανάλαφρο πέτρωμα (λευκό χαλίκι) που σήμερα λειτουργεί ως ένα φυσικό φίλτρο καθαρισμού του νερού. Οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο, μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο! 

Γι’ αυτό και η γεύση του, ακριβώς όπως και τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχει, είναι άκρως μοναδική σε όλο τον κόσμο! Αν εσείς δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει ένα ποτήρι νερό ΡΟΥΒΑΣ, σήμερα που γνωρίσατε πλέον τα… φυσικά αίτια της δημιουργίας του, δεν έχετε παρά να απολαύσετε ένα, τώρα αμέσως, στην υγειά σας!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ