Έργο πνοής για την Μύρθιο η κατασκευή χώρου στάθμευσης

Νέος χώρος στάθμευσης 62 θέσεων μόλις 80 μέτρα από την πλατεία του χωριού

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχος Βαγγελιώ Σαρτζετάκη και Γιάννη Χαραλαμπάκη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Ηλεκτροφωτισμού Βασίλη Θεοδωράκη επισκέφθηκε τον νέο χώρο στάθμευσης 62 θέσεων που κατασκευάστηκε την Κοινότητα Μύρθιου μόλις 80 μέτρα από την πλατεία του χωριού.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον παραδοσιακό οικισμό που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα του. Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και επιχειρηματιών αφού λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας αλλά και της μορφολογίας του, αντιμετώπιζε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα ταλαιπωρώντας τους οδηγούς.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή ώθηση αφού αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα και η προσβασιμότητα του οικισμού και γίνεται πιο φιλόξενος και φιλικός για κατοίκους και επισκέπτες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 140.000 ευρώ και αφορούσε: ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού με μέσο πλάτος οδοστρώματος 5,5 μέτρα (2 λωρίδες κυκλοφορίας-μια ανά κατεύθυνση), κατασκευή τοιχίων ύψους από 4 έως 8 μέτρα συνολικού μήκους 105 μέτρων στην βόρεια πλευρά της οδού με την δημιουργία 42 θέσεων και 20 θέσεις ακόμα στην νότια πλευρά της.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ