Γ.Ποθητού: Στήριξη στα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δήλωση της Γιάννας Ποθητού, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/6 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με αίτημα τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών που να καλύπτουν τις ανάγκες καθώς και την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, παρευρέθηκε η Γιάννα Ποθητού, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ όπου και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά, και μέσα και έξω από την Βουλή, τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για άμεσους μαζικούς διορισμούς, για εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

Η αδιοριστία των αναπληρωτών έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όλες οι εξαγγελίες των τελευταίων χρόνων για μόνιμους διορισμούς αποτελούν εμπαιγμό προς τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφού στην πράξη παρατείνεται το απαράδεκτο καθεστώς της αδιοριστίας και της ομηρίας τους. Η κοροϊδία είναι διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις που κινούνται στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της Ε.Ε., των ματωμένων πλεονασμάτων, της εξοικονόμησης δαπανών, ώστε να εξασφαλίζονται προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλά, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι τα κόμματα των απολύσεων και της ελαστικής εργασίας των αναπληρωτών, και είναι προκλητικό ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, να τσακώνονται για την αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων στο Δημόσιο, την στιγμή που η αναλογία σήμερα είναι 1:77, με την υπογραφή και των δύο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά, για όλους τους αναπληρωτές που στηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων τα τελευταία χρόνια, ψήφισε τον νόμο 4589/2019, δηλαδή τα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών και ανακύκλωσης της ανεργίας, ενώ η ΝΔ συμφωνεί με τη λογική των κριτηρίων και τον «πυρήνα του προσοντολογίου», σημαία άλλωστε της πολιτικής της είναι οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Το ΚΚΕ επιμένει σταθερά και όχι προεκλογικά να γίνουν «εδώ και τώρα» 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, για να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο άθλιο καθεστώς της αναπλήρωσης και της εργασιακής ομηρίας, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και πάνω από όλα να ικανοποιηθούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

Στις εκλογές που έρχονται, στις 7 Ιούλη, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και συνολικά ο λαός μας πρέπει να καταδικάσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα, να μην δώσουν συγχωροχάρτι στο χρόνιο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, την μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να τα βάλει με την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και που θα συνεχίσει να εφαρμόζει και η επόμενη, όποια και αν προκύψει. Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, που είναι σταθερά δίπλα τους, μπροστά στους αγώνες για την παραμικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας.»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ