Γ. Ζερβάκης για Ηλιοθερμικό έργο: «Την Τετάρτη θα έρθουν οι επενδυτές στην Σητεία»

"Το έργο είναι αποδεκτό μπορώ να πω από μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην περιοχή και θα είναι ο ενεργειακός Κόμβος της Κρήτης. Πρέπει όμως να δούμε κάποιες λεπτομέρειες"¨είπε ο δήμαρχος

Στα Τρίκαλα βρίσκεται ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης συμμετέχοντας στο συνέδριο «Σύγχρονη και Βιώσιμη Πόλη» το οποίο οργανώνεται όπως χαρακτηριστικά είπε από «ένα δήμο, μία δημοτική αρχή οι οποίοι έχουν πάρει τα εύσημα από όλους. Θεωρώ σημαντικό να παρευρεθώ να δω τι μπορεί να εφαρμοστεί και στον τόπο μας». Ο Δήμαρχος Σητείας μιλώντας στο Latofm.αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα είπε «Η μέρα που πήγα στον κ. Πλακιωτάκη ήταν η ημέρα της γενικής απεργίας λόγω και των προβλημάτων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το πρόγραμμα του ήταν λίγο πιεσμένο, παρόλα αυτά η συνάντηση κράτησε παραπάνω από το κανονικό, συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τη Σητεία.

Εγώ είχα μία ατζέντα θεμάτων τα οποία είναι άμεσης προτεραιότητας και είπαμε με τον Υπουργό ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι έτσι ώστε το παλιό διοικητήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης να παραχωρηθεί στον δήμο Σητείας από τη στιγμή που είναι κτισμένο σε χώρο του Δήμου.

Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκαν φυσικά και οι δρόμοι. Εχω πει πολλές φορές ότι εμείς στη Σητεία πρέπει να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε και να λέμε ΒΟΑΚ!

Είπαμε στον Υπουργό ότι ανεξαρτήτως του σχεδιασμού που υπάρχει από την κεντρική κυβέρνηση για το πώς θα γίνει ο ΒΟΑΚ από τον το Καστέλι μέχρι τη Σητεία, εμάς μας ενδιαφέρει κάποιες μελέτες οι οποίες υπάρχουν ήδη όπως του Καλού Χωριού, της Παχιάς Άμμου πρέπει να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν. Είναι ώριμες οι μελέτες σχεδόν σε τελικό στάδιο και αν προχωρήσουν αυτά τα κομμάτια θεωρούμε εμείς ότι βελτιώνεται άμεσα η πρόσβαση προς το ανατολικότερο μέρος της Κρήτης και ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο υπουργός προσπάθησε να επικοινώνησε με τον κ Κεφαλογιάννη αλλά δεν κατέστη εφικτό. Φαντάζομαι ότι θα έχουμε κάποια εξέλιξη.

Θέσαμε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο το θέμα της παράτασης της θητείας των εργαζομένων στην πυροπροστασία και στην καθαριότητα. Ξέρετε ότι μετά τον χαρακτηρισμό της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα»

Για την κατασκευή του Ηλιοθερμικού Ενεργειακού Έργου στη Σητεία ο κ. Ζερβάκης είπε «Την ερχόμενη Τετάρτη θα έρθουν οι επενδυτές στο Δήμο Σητείας να κουβεντιάσουμε κάποια πράγματα. Το έργο είναι αποδεκτό μπορώ να πω από μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην περιοχή και θα είναι ο ενεργειακός Κόμβος της Κρήτης. Πρέπει όμως να δούμε κάποιες λεπτομέρειες» κατέληξε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ