Για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα Εrasmus οι μαθητές του 1ου δημοτικού Μοιρών

Θα λάβει χώρα στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών έκανε γνωστή την έγκριση, για 2η συνεχόμενη χρονιά, του ευρωπαϊκού σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ (Βασική Δράση 1/ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων/ Σχολική Εκπαίδευση).

Ο τίτλος του σχεδίου είναι “Ψυχική Ανθεκτικότητα και Εκπαίδευση/ Mental resilience and education” (κωδικός έγκρισης: 2019‐1‐EL01‐KA101‐061914) και η κινητικότητα θα λάβει χώρα στη Σεβίλλη της Ισπανίας, το σχολικό έτος 2019-2020.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές:

"Το αντικείμενο μελέτης του παρόντος σχεδίου κινητικότητας αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το σύγχρονο εκπαιδευτικό και αποσκοπεί στην ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών και διδακτικών μεθόδων, οι οποίες συμβάλλουν στην προσαρμογή των μικρών μαθητών στο κοινωνικό περιβάλλον σε περιπτώσεις ύπαρξης δύσκολων, αντίξοων συνθηκών και κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία παρακωλύουν την αποτελεσματικότητά τους στο σχολείο.

Μέσω του παρόντος σχεδίου και της επιμόρφωσης σε ζητήματα συναισθηματικής αγωγής, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών επιδιώκει να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο σχολείο για τους μικρούς μαθητές, δημιουργώντας το σχολείο των «ονείρων» τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ