Νέος γύρος καταιγίδων από τη "Βικτώρια" - Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι!

Διακοπές ρεύματος και συστάσεις να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις - Η κακοκαιρία επηρέασε και τις πτήσεις - Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Πέμπτη

Τα δόντια της δείχνει στην Κρήτη η "Βικτώρια"! Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το νησί τις τελευταίες ώρες.

Η "Βικτώρια" χτύπησε αλύπητα το νομό Ηρακλείου που εκτός από την έντονη βροχόπτωση υπέφερε κι από διαρκείς διακοπές ρεύματος, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες.

Πρόβλημα και στις πτήσεις από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κακοκαιρία δημιούργησε πρόβλημα και στις πτήσεις, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση, πτήση που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς το Ηράκλειο, δεν προσγειώθηκε στο N. Καζαντάκης, αλλά κατέληξε στο αεροδρόμιο Χανίων.

Έγινε η νύχτα-μέρα στη Βιάννο

Στη Άνω Βιάννο η νύχτα, έγινε μέρα από τις αστραπές, ενώ και τα μπουμπουνητά έκαναν αισθητή την "παρουσία" τους κάνοντας το σκηνικό άκρως χειμερινό!

Eικόνες από το Ηράκλειο/ πηγή: imageonline.gr

Πλημμύρες στη Μεσαρά

Χειρότερη η κατάσταση στο Τυμπάκι και τη Νότια Κρήτη καθώς οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ σημειώθηκε μέχρι και χαλαζόπτωση.

Οι υπηρεσίες του δήμου Φαιστού μάλιστα αποφάσισαν να κλείσουν με μπάζα τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου. Πέρσι τα σημεία αυτά είχαν κοστίσει τις ζωές τριών ανθρώπων..

Υπό το φόβο νέων ατυχημάτων ο δήμος μπάζωσε τα σημεία ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για οδηγό αγροτικού που επιχείρησε να περάσει τα τεχνητά εμπόδια και τελικά "κόλλησε" στο σημείο.

Τελικά χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να απομακρυνθεί το όχημα.

"Οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στη ζωή και στα ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας.", τονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Νίκος Λαγουδάκης.

Συνολικά, σημειώθηκαν 15 αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη υπηρεσία.

Σοβαρές ζημιές στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Γόρτυνας

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας, σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα του αγροτικού οδικού δικτύου. Μάλιστα, απαιτείται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όλοι όσοι κινούνται στις περιοχές Ατσιπάδες, Λαράνι και Γκαγκάλες.

Συνεργεία του Δήμου Γόρτυνας θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων περιστατικών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πλημμυρικά φαινόμενα και στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Πλημμυρικά φαινόμενα από τις καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν και σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ιδιαίτερα σε Μαχαιρά, Μοναστηράκι και Ίνι.

Το μικρό φράγμα Ινίου έχει υπερχειλίσει ενώ στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν και καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση που προηγήθηκε. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί εκτροπές και υπερχειλίσεις ρεμάτων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν τα Χανιά ενώ όπως έγινε γνωστό στο Ακρωτήρι σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής, μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα rethnea.gr οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα του σε περιοχή του Πλατανιά ενώ προσπάθησε να περάσει κάτω από πλημμυρισμένη γέφυρα. Ο νεαρός άνδρας στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς την ώρα εκείνη περνούσε από το σημείο δύναμη της πυροσβεστικής η οποία και τον αντιλήφθηκε. Άμεσα οι πυροσβέστες προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν κάτι το οποίο έγινε εφικτό λίγη ώρα αργότερα.

Ωστόσο, η πυροσβεστική υπηρεσία του Νομού απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και να μην διασχίζουν δρόμους και ρέματα όταν η στάθμη του νερού είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένη.

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πως σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων, και την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, τα σχολεία την Πέμπτη 14-11-2019 θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλο το Νομό Χανίων.

*εικόνες από fb/page "Δια-sos-τε τη Μεσαρά"

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Φαιστού!

Όπως έχει γράψει ήδη το cretalive, σε επιφυλακή παρέμεινε ο Δήμος Φαιστού, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας, "Βικτώρια".

Μάλιστα στο δημαρχείο στήθηκε λόγω της κατάστασης, κέντρο λήψης αποφάσεων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη καθώς και όλων των αρμόδιων αντιδημάρχων αλλά και του Αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑ. Το βράδυ της Τετάρτης θα παρέμεναν καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας στο Δημαρχείο Φαιστού, ενώ το προσωπικό του Δήμου Φαιστού θα βρισκόταν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.

Την ίδια ώρα όπως ανακοίνωσε η Πολιτική προστασία του Δήμου, "τα φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα για την περιοχή του Δήμου Φαιστού καθώς η βροχή ήταν έντονη στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου. Έπεσαν μεγάλες ποσότητες βροχής σε μικρό διάστημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε πολλαπλά προβλήματα".

Βρέχει και δημιουργείται λίμνη

Ξανά λίμνη η γνωστή Βόρεια ράμπα εισόδου στον ΒΟΑΚ. Ενώ κατασκευάστηκε κανάλι απορροής των όμβριων υδάτων, η ελάχιστη βροχόπτωση ήταν αρκετή για να λιμνάζουν μεγάλες ποσότητες νερού στο γεφυράκι προς Κάτω Βάθεια που κάνουν δύσκολη τη διέλευση τροχοφόρων και πεζών. *εικόνες από fb/page : ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ - ΒΑΘΕΙΑΝΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν και στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ