Ηράκλειο: Πάνω από 250 τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες με Β’ φάση προσλήψεων, ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

"Οι παραπάνω από 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο από το Υπουργείο Παιδείας και τα πολυάριθμα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν ακόμη στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καταδεικνύει την αναγκαιότητα των διορισμών μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Δημόσια Σχολεία της χώρας.

Δυστυχώς, όμως, με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ παραδέχτηκε πως η πολιτική της επιλογή είναι να μην προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση. Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει μόνιμες προσλήψεις θα πρέπει να «καταγραφούν πρώτα οι ανάγκες» ώστε να υπάρξει «ουσιαστικός σχεδιασμός». Γι’ άλλη μια φορά απαντάμε πως τα κενά στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι επίσημα καταγεγραμμένα και γνωστοποιημένα. Συνεπώς, το επικοινωνιακό τέχνασμα περί καταγραφής αναγκών είναι βαθιά υποκριτικό απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, που έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο σχολικό έτος και συνεχώς η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησής τους.

Στο νομό Ηρακλείου, έπειτα από τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Α’ φάσης προσλήψεων, υπάρχουν ακόμη 256 κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε Β’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ