Κάλεσμα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2018

Ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είχε και έχει η προσφορά των ίδιων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ

Η ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Με αποφασιστικότητα και πείσμα, μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, την Κρήτη και τα Χανιά, δίνουν τη μάχη της δίμηνης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος μπροστά στην επέτειο των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είχε και έχει η προσφορά των ίδιων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ, η προσωπική τους συνεισφορά στην επίτευξη των στόχων της, με το «κόκκινο μεροκάματο». Το κόκκινο μεροκάματο έχει τεράστια αξία γιατί αποτελεί έκφραση της στάσης των ίδιων των μελών, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ απέναντι στην αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ από την ίδια την εργατιά, από το ίδιο του το αίμα. Είναι το μεροκάματο που πάει στο Κόμμα και το δυνάμωμά του, για την ανάπτυξη της πάλης του, για τη λαϊκή αντεπίθεση.

Τα «κόκκινα μεροκάματα» έχουν τις ρίζες τους στα «κομμουνιστικά Σάββατα», πίσω στα 1919, στη νεαρή τότε Σοβιετική Ένωση. Όσοι προλετάριοι δεν βρίσκονταν στα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου, αλλά στα μετόπισθεν, ανταποκρινόμενοι στις τεράστιες ανάγκες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, πρόσφεραν εθελοντική δουλειά για το ανέβασμα των ρυθμών της παραγωγικής διαδικασίας.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να συμβάλλουν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης καταβάλλοντας το «κόκκινο μεροκάματο» τους ως την επόμενη εβδομάδα με αφορμή την 17η Νοέμβρη, ημέρα ίδρυσης του ηρωικού Κόμματός μας!

Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς στο Κόμμα, όπως σε προηγούμενες, έτσι και σε ετούτη την Οικονομική Εξόρμηση, η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε αναμνηστική κάρτα για τους συντρόφους και φίλους που θα προσφέρουν το κόκκινο μεροκάματό τους.Το γνωστό ποίημα του Φ. Λάδη «Έστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα...» και η προτροπή «Δουλεύουμε-Προσφέρουμεε προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ», που περιέχονται στην κάρτα καταδεικνύουν τη σημασία που δίνει το Κόμμα μας σε αυτή τη στάση 100δων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ που είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ