Κατάληψη με... εθνικιστικά χαρακτηριστικά και σε σχολεία της Κρήτης!

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των γονιών που παρενέβησαν προκειμένου να επαναφέρουν την κατάσταση σε ήρεμα νερά

Το « μικρόβιο» της κατάληψης για δήθεν εθνικά θέματα έκανε την εμφάνιση του και σε σχολεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρχή έγινε στο Γυμνάσιο Χερσονήσου και στο Λύκειο Μαλίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε ότι αφορά στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όλα ξεκίνησαν μέσω διαδικτύου όπου ενημερώθηκαν σχετικά οι μαθητές ενώ εμφανίστηκαν στο σχολείο και δύο πανό με συνθήματα "MAKEΔONIA ΓH EΛΛHNIKH" και "AΓEPAΣTH H MNHMH TOY KATΣIΦA".
Στο δε Λύκειο Μαλίων το πανό αναγράφει: "Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία".

Οι μαθητές για περίπου δύο ώρες έκαναν αποχή, ωστόσο, μόλις το γεγονός έγινε γνωστό σε γονείς, επενέβησαν προκειμένου να...επανέλθει η κατάσταση στα σχολεία σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Γονείς, μαθητές αλλά και κάτοικοι της περιοχής επιχειρούν πλέον να ενημερωθούν όλα τα παιδιά "σωστά για τα θέματα του εθνικισμού και του φασισμού" 

Σημειώνεται ότι και η εκπαιδευτική κοινότητα στην Κρήτη είναι σε επιφυλακή, με αφορμή την «καμπάνια» για να γίνει κατάληψη σε σχολεία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο SMS που φέρεται να διακινείται σε κινητά μαθητών αναφέρεται: «Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

Από την άλλη πλευρά, πάντως, μαθητές απευθύνουν κάλεσμα για συλλαλητήρια, σήμρα Πέμπτη, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία».


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ