Κατολισθήσεις και καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας στη δυτική Κρήτη

Προβλήματα σε Χανιά και Ρέθυμνο - «Παρασύρθηκε» από τα νερά του Κερίτη η αυτοσχέδια διάβαση - Προβλήματα και στη Σούγια - Καταρρέει τοιχίο στις Καλύβες!

Προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στον Αλικιανό του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Τάσο Κουρουπάκη, δίνεται στην κυκλοφορία, έστω και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, η στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey που έχει τοποθετηθεί, ώστε να εξυπηρετήσει την κυκλοφορία στην περιοχή.

Προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της «Βικτώριας» και στην περιοχή της Σούγιας. Όπως βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες, ο χείμαρρος έφτασε μέχρι τη θάλασσα κόβοντας τον δρόμο στα δύο, ενώ η παραλία εξαφανίστηκε.

Στις Καλύβες, τοιχίο που συγκρατεί κομμάτι του παραλιακού δρόμου είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή του Καβρού, η έντονη βροχή και το χαλάζι που έπεσαν, προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Λόγω κατολισθήσεων υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και στην Κίσαμο και συγκεκριμένα σε Πλοκαμιανά και Σφηνάρι, με συνεργεία του Δήμου να δίνουν μάχη να καθαρίσουν τον δρόμο.

Αποκλεισμένη είναι και η Γαύδος, καθώς υπάρχει απαγορευτικό για το πλοίο «Δασκαλογιάννης» της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Ισχυρή βροχόπτωση επικρατεί από αργά χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ρεθύμνης, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις αστικές περιοχές, τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σήμερα, από τις 6:00 έως τις 7:30, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ρεθύμνου από και προς Χανιά, γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης υπήρξε χαλαζόπτωση, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί περαιτέρω προβλήματα.

Στα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνης έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις σε πρανή και υπερχείλιση του ποταμού και έχει κλείσει το ένα ρεύμα του επαρχιακού δικτύου. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρης Λελεδάκης, καλεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τους διερχόμενους οδηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν -εάν έχουν επιλογή διέλευσης- τα σημεία όπου υπάρχουν μικροί χείμαρροι και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τα Χανιά και λιγότερο το Ρέθυμνο, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Από το δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ