Μάρω Νικητάκη: «Δεν μπορούμε αμαχητί να αφήσουμε την Σητεία να γίνει η μπαταρία της Ελλάδας»

"Θα δούμε και εμείς τι θα κάνουμε σαν κοινωνία, να ξανά-αντιδράσουμε και να ταχθούμε μαζί με το δήμο"

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας το πρωί της Κυριακής στις 11 στο ξενοδοχείο Ίτανος οι παραγωγικοί φορείς της πόλης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στην εγκατάσταση του Αιολικού Υβριδικού Σταθμού στη Σητεία.

Στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» στο LatoFm η πρόεδρος του Συλλόγου Μάρω Νικητάκη τόνισε: «Από την στιγμή που ο υπουργός κ. Χατζηδάκης υπέγραψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αγνοώντας τις αντιρρήσεις που υπήρχαν από λαϊκές συνελεύσεις, τους εμπλεκόμενους φορείς, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, την απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλη η κοινωνία της Σητείας να εναντιωθεί. Ήδη έχει γίνει δημοτικό συμβούλιο μονοθεματικό και θα συνεχίσουν και άλλες ενέργειες.

Δεν γίνεται η περιοχή της Σητείας να καταστεί η μπαταρία της Ελλάδος. Νισάφι! αρκετά μέχρι εδώ!
Θα δούμε και εμείς τι θα κάνουμε σαν κοινωνία, να ξανά-αντιδράσουμε και να ταχθούμε μαζί με το δήμο. Αυτός είναι ο λόγος που πήραμε την πρωτοβουλία να μαζέψουμε όλους τους παραγωγικούς χώρους να συζητήσουμε την Κυριακή 11:00 να βγάλουμε ένα κοινό ψήφισμα που από τη μία θα δείχνει την αντίδρασή μας είναι το έργο και από την άλλη θα έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα στις ενέργειες και τις αποφάσεις που θα βγάλει το δημοτικό συμβούλιο. Είναι πολιτικό το θέμα. Ο υπουργός δεν έλαβε υπόψη του σε όλες τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου…όλα αυτά αγνοήθηκαν. Επομένως εμείς σαν κοινωνία δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις, πολύ πιο δραστικές, υπάρχουν προτάσεις που δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα.
‘Ολη η κοινωνία είναι στο πόδι. Δεν μπορούμε αμαχητί να δώσουμε την περιοχή μας να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος.
Το σημαντικότερο είναι το Γεωπάρκο Σητείας. Αυτό δεν το έλαβαν καθόλου υπ’ όψιν τους» κατέληξε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ