Με Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού ξενάγησαν τους μαθητές-επισκέπτες στο Ηράκλειο

Ξεναγήθηκαν, ενημερώθηκαν αλλά πάνω από όλα ... έγιναν φίλοι!

Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συνεχίζοντας την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕRASMUS+ KA229 (Σύμπραξη σχολείων), με τίτλο “4 SHADES OF LITERACY”, υποδέχτηκε τα υπόλοιπα σχολεία από την Γαλλία, Γερμανία και Τσεχία στο Ηράκλειο από τις 13/10 έως 19/10/2019.

Το σχολείο είχε αναλάβει την πολιτισμική δράση του προγράμματος, για αυτό και υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλάμβανε χορούς, παραδοσιακό φαγητό, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του Ηρακλείου (Αρχαιολογικό, Ιστορικό), του Ρεθύμνου (Σύγχρονης Τέχνης) και την Σπιναλόγκα. Με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού οι ομάδες μαθητών γνώρισαν τα μνημεία του Ηρακλείου (Κρήνη Μοροζίνη, Λότζια, Άγιο Μηνά, Άγιο Τίτο, Κούλε, Ενετικά τείχη, Τάφο του Καζαντζάκη).

Στο Εμπορικό Επιμελητήριο τους έγινε παρουσίαση για τα Clusters λαδιού και κρασιού από την κ. Συμεωνίδου, από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Χαλκιαδάκη και τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Κουμπαράκη για τον τουρισμό, και τις θέσεις εργασίας στον τομέα τους.

Με βιωματικά εργαστήρια, και κουίζ τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, εξάσκησαν τα αγγλικά τους, συνεργάστηκαν , έγιναν δημοσιογράφοι, έφτιαξαν εφημερίδες, και τηλεοπτικά σποτάκια, μάθαν για την διαφορετικότητα στην Ευρώπη.

Πάνω από όλα όμως, έγιναν ΦΙΛΟΙ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ