Με «μεταφορά» εργολαβιών η αποκατάσταση δρόμων στο αρμενιώτικο και το κουρταλιώτικο φαράγγι

Τις προτεραιότητες θέτει η Μαίρη Λιονή

Οι άμεσες παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία του νομού, που με την κακοκαιρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές αποτελούν το βασικό μέλημα για την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους. Άλλωστε, το πρωί της Παρασκευής πρόκειται να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο, παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο δρόμος στο αρμενιώτικο φαράγγι, ο δρόμος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, αλλά και η γέφυρα του Σταυρωμένου και η κατολίσθηση στο δρόμο του Ρουσσοσπιτίου, μαζί με το σημείο του δρόμου που έχει καταστραφεί μεταξύ Γαράζου και Βενίου είναι εκείνα τα τμήματα που μελετάται η άμεση παρέμβαση, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή στην Κρητική Επιθεώρηση.

Εικόνες αποκαλυπτικές του μεγέθους της καταστροφής που έχει σημειωθεί από την κακοκαιρία στον δρόμο των Αρμένων, στο ύψος του φαραγγιού, είναι αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Ο δρόμος παραμένει απροσπέλαστος, καθώς εκτός του ότι έχει υποστεί καθίζηση, έχει ρωγμές και κατολισθήσεις βράχων, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να γίνεται διέλευση οχημάτων. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό δεδομένου ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο εξυπηρετείται ο μισός νομός Ρεθύμνου, δηλαδή τα χωριά του νότιου Ρεθύμνου, που σήμερα διέρχονται μέσω του δρόμου του Σωματά προς Γάλλου.

Όπως ανέφερε στην Κ.Ε. η κα Λιονή, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης στον αρμενιώτικο δρόμο και στο κουρταλιώτικο φαράγγι μέσω μίας εργολαβίας, που είχε υπογραφεί για άλλο σημείο, αλλά λόγω της επείγουσας κατάστασης είναι αναγκαίο να εκτελεστεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη εξετάζεται ο τρόπος αποκατάστασης των δρόμων στο Γαράζο και στα Ζωνιανά, πράγμα που θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ενώ σε ό,τι αφορά την κατολίσθηση στην Αγία Ειρήνη πριν το Ρουσσοσπίτι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Και αυτό γιατί το φαινόμενο «συνεχίζεται», δηλαδή σημειώνονται συνεχώς βραχοπτώσεις, πράγμα που αναγκάζει την τεχνική υπηρεσία να παρακολουθεί το σημείο και να περιμένει να κοπάσει η κακοκαιρία, ώστε να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά.

Στα ήδη υπάρχοντα προβληματικά σημεία προστέθηκαν και τα εξής:

Το δευτερεύον τμήμα της Ε.Ο.27, από διακλάδωση Ν.Ε.Ο. 90 «Χανιά-Ηράκλειο» για Εξάντη (από ταβέρνα Συνολάκη), προς Μπαλί, να μη χρησιμοποιείται λόγω επικινδυνότητας.

Στην Ε.Ο. 32 «Λούτρα-Βιράν Επισκοπή» παρουσιάζονται εκτεταμένες καταπτώσεις και οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Στην Ε.Ο. 11 «Κισσού κάμπος προς Κεραμέ» και 4 χλμ. περίπου πριν τα Κεραμέ έχει παρουσιάσει, σε όλος το πλάτος, καθίζηση ο δρόμος και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Οι οδηγοί να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ