Η "Βικτώρια" ποτίζει την Κρήτη- Μεγάλα ύψη βροχής τις τελευταίες ώρες

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Τυμπάκι - Προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Ηράκλειο - Μηχανήματα από την Περιφέρεια ζήτησε ο Δήμος Φαιστού, έκλεισαν προληπτικά σχολεία

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση σημειώνονται από το πρωί σε πολλές περιοχές της Κρήτης, καθώς η κακοκαιρία "Βικτώρια" έχει επηρεάσει τις τελευταίες ώρες το νησί.

Ήδη καταγράφονται προβλήματα στο δήμο Φαιστού, σε διάφορους οικισμούς με αιχμή τις Μοίρες και τα Καπαριανά. Ο δήμος έχει ζητήσει μηχανήματα από την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να διαμορφωθούν περάσματα για να φεύγουν τα νερά της βροχής, καθώς ήδη η πρώτη μπόρα έδειξε τις αδυναμίες.

Όπως είπε στο Cretalive ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο στόχος είναι ο δήμος να είναι έτοιμος, αναμένοντας τη δεύτερη μπόρα από τις 14.00 και μετά και κυρίως τα μεσάνυχτα.
Στο μεταξύ απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού οι μαθητές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Με απόφαση του δημάρχου, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής.


Και στην περιοχή του Τυμπακίου είχαμε ισχυρές καταιγίδες αλλά και έντονη χαλαζόπτωση, η οποία φαίνεται πως έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκο Λαγουδάκη, είχαμε αντλήσεις υδάτων σε 9 περιπτώσεις, μεταξύ άλλων, σε Τυμπάκι και Φανερωμένη.

Στη νότια Κρήτη είναι πιο έντονα τα φαινόμενα, και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι θα υπάρχει κορύφωση του φαινομένου. η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή, ενώ εκτιμάται από τις 7.00 το απόγευμα και μετά η βροχή θα "σπάσει".

Δείτε βίντεο από τη χαλαζόπτωση στο Τυμπάκι

Το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά καλύπτει όλη την Κρήτη. Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση και στο Ηράκλειο. Οι καιρικές συνθήκες ήδη στάθηκαν αφορμή να προκληθούν και αρκετά τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν νωρίτερα έντονα στη Δυτική Κρήτη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στον νομό Χανίων καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ειδικότερα, οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ