Νέα επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη με καταιγίδες

Την ώρα που οι παραγωγοί "μετρούν" τις πληγές τους από τη χαλαζόπτωση

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ώρες και στην, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης.

Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο Αιγαίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ