Νέα στρατιωτική γέφυρα σε σημείο του Αλικιανού

Αυτό προέκυψε μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά στις άμεσες και απαραίτητες παρεμβάσεις, σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για αποκατάσταση σημείων του νομού Χανίων, κυρίως στο οδικό δίκτυο, που έχουν υποστεί ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία.

Αυτό προέκυψε μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης αναφέρθηκε στο μέγεθος τής καταστροφής που έπληξε το νόμο, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα το ίδιο άμεσα.

Αυτό που έγινε γνωστό από τον Αντιπεριφερειάρχη στη συνεδρίαση, ήταν ότι εξετάζεται να τοποθετηθεί νέα στρατιωτική γέφυρα σε σημείο της περιοχής του Αλικιανού, ώστε να αποκατασταθεί ελαφρώς το πρόβλημα της προσέγγισης στα εκεί χωριά, μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη. Επίσης για την αποκατάσταση στη γέφυρα του Πλατάνια είπε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να είναι σε ετοιμότητα για την τουριστική σεζόν.

Έκανε λόγο επίσης για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των όποιων καταστάσεων προέκυψαν, κατά την διάρκεια που χτυπούσαν το νομό τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ έγινε αναφορά στα σημεία που βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις από μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και των δήμων για αποκατάσταση προβλημάτων του οδικού δικτύου.

Μάλιστα τόνισε πως παρεμβάσεις γίνονται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού, όπου κρίνεται αυτό απαραίτητο. Στόχος είπε ο κ. Βουλγαράκης είναι το ερχόμενο καλοκαίρι να είναι διαμορφωμένοι κατά τέτοιο τρόπο οι κεντρικοί άξονες, ώστε να είναι βατοί προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν προσβαση σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς του τόπου.

Σε 2 μήνες ολοκληρώνονται οι εργασίες σε Μεγάλα Χωράφια-Σταλό-Γαλατά στον ΒΟΑΚ

Για οριστική αποκατάσταση στα σημεία του ΒΟΑΚ που έχουν πρόβλημα, έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Φώτης Καζάσης. Ανέφερε συγκεκριμένα το σημείο στα Μεγάλα Χωράφια, τον Σταλό και τον Γάλατα και σημείωσε πως οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο επόμενο δίμηνο και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του Απριλίου. Για τα συγκεκριμένα σημεία ο κ. Καζάσης είπε πως τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες γεωλογικές μετρήσεις και έρευνες και αυτό που θα γίνει πολύ άμεσα είναι η ανάθεση τις εργολαβίας για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επίσης ο κ. Καζάσης είπε οτι παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλα σημεία του ΒΟΑΚ, και συγκεκριμένα στο Πλατάνι, το Καλάμι και σε άλλα σημεία από Σούδα έως Καλύβες.

Αναφέρθηκε παράλληλα ο κ. Καζάσης στο μεγάλο έργο που θα γίνει στο Μαυρομούστακο στην Κίσσαμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης έκανε λόγο για ένα μη συνηθισμένο φαινόμενο που περιλαμβάνει ακόμα και γεωλογικές μεταβολές κάτι που συμβαίνει ακόμα και 20 ημέρες μετά.

Ο δήμαρχος Πλατανιά σημείωσε πως προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια, τονίζοντας όμως πως “ασφάλεια στο οδικό δίκτυο δεν υπάρχει.” Τόνισε πως αυτό που πρέπει να γίνει ακόμα είναι να δοθούν χρήματα για να ανοίξουν δρόμοι, καθώς υπάρχουν χωριά στα οποία η προσβασιμότητα είναι ανύπαρκτη.

Τέλος ο κ. Μαλανδράκης χαρακτήρισε πρωτεύον το θέμα της γεφύρωσης του ποταμού Κερίτη, όπου σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες ερευνάται ο τρόπος για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, σε προσωρινή βάση.

Από την πλευρά του ο δημαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης είπε πως οι ζημιές στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Σημείωσε πως τα πρώτα τεχνικά δελτία έχουν αποσταλεί και ζήτησε επίσης δίκαιη κατανομή των κονδυλίων.

Το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Αποκορώνου, ζήτησε ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης, αντιδήμαρχος του Δήμου Κανδάνου Σελίνου, ο Διευ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακοί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ