"Ντύνεται" στα λευκά η Κρήτη - Προσοχή στην οδήγηση

Χιονίζει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές - Ένταση των φαινομένων από το απόγευμα

Άρχισαν να ασπρίζουν σιγά σιγά αρκετές περιοχής της Κρήτης ενόψει και της νέας επέλασης της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ήδη χιονοπτώσεις σημειώνονται σε διάφορα σημεία του νησιού ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά αναμένεται ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες, τόσο σε ορεινές όσο και σε ημιορεινές περιοχές.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου πάντως το έχει στρώσει για τα καλά με το σκηνικό να είναι άκρως χειμωνιάτικο και το κατάλευκο τοπίο ιδιαίτερα μαγευτικό.
Ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ειδικά αν κινούνται σε ημιορεινες και ορεινές περιοχές.

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των Χανίων σημειώνονται από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών, καθώς και στις περιοχές Καράνου, Ορθούνι, Μεσαύλια και Κακόπετρο του δήμου Κανδάνου - Σελίνου, όπου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στον δήμο Σφακίων και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, «το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κράπη - Ασκύφου του δήμου Σφακίων είναι ολισθηρό, λόγω πάγου που έχει σχηματιστεί, γι' αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και τα οχήματα τους να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις ορεινές περιοχές για να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα σε αρκετές περιοχές σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις από το πρωί ενώ και χαλάζι έχει πέσει σε διάφορα σημεία, όπως στην Παναγιά του Δήμου Μινώα αλλά και στον Άγιο Νικόλαο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ