Ο Πεζοπορικός όμιλος πάει εκδρομή...

Σε Αγιοφάραγγο και Καλούς Λιμένες

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 16 Ιουνίου πεζοπορία στο Αγιοφάραγγο και στους Καλούς Λιμένες.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου αναφέρει

Μετά την επίσκεψή μας στη Μονή Οδηγητρίας ( 14ου αιώνα με φρουριακή αρχιτεκτονική ) όπου βρίσκεται ο θρυλικός Πύργος του Ξωπατέρα με τη σπουδαία ιστορία του και άλλα κτήρια , που έχουν ως κέντρο το δίκλιτο καθολικό της μονής , θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στην αρχή από αγροτικό δρόμο και θα συνεχίσουμε σε ομαλό μονοπάτι για το γραφικό Αγιοφάραγγο ( το πρώτο κέντρο του ασκητικού βίου στην Κρήτη από τα πρώτα χριστανικά χρόνια).Θα περάσουμε από το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου ,θα επισκεφτούμε το Γουμενόσπηλιο και θα δούμε δεξιά και αριστερά μας να υψώνονται τεράστιοι , κάθετοι βράχοι με πολλές σπηλιές ( κατοικίες των ασκητών) Θα μείνουμε στην παραλία περίπου μία ώρα για μπάνιο.

Η πορεία μας θα συνεχισθεί από μονοπάτι με θέα το Λυβικό για να τερματιστεί στους Καλούς Λιμένες , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και ξεκούραση.

Ώρες πορείας :4 Επικεφαλής : Άννα Παραβολιασάκη Πληροφορίες ,εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ ,Αβέρωφ 25 ,τηλ. 2810344588 και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας φόρμα ΕΔΩ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ