Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα για την 17η Νοεμβρίου

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας αναφέρει:

"46 χρόνια μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.

46 χρόνια μετά, τα προστάγματα της εξέγερσης των Φοιτητών και του Ελληνικού Λαού παραμένουν επίκαιρα και ανεκπλήρωτα.

Το κορυφαίο σύνθημα των Φοιτητών της εξέγερσης για Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία δείχνει το δρόμο για τους αγώνες της Νεολαίας και του Λαού.

Αγώνες για πραγματική Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα , Δικαιοσύνη και ευημερία.

Σήμερα οι νεοφιλελεύθερες ελίτ, ”οι λίγοι και εκλεκτοί”, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, με όπλο τον φόβο, το ψέμα και τον ακροδεξιό μισαλλόδοξο εθνικισμό, διχάζουν τους λαούς.

Στην Πατρίδα μας η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην ακλόνητη σχέση της με τις εγχώριες μεγαλοαστικές οικογένειες, ξεπληρώνοντας γραμμάτια, σαρώνει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Με όπλο την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, που πρόσφατα ψήφισε στη βουλή, και την πρόσφατη εισβολή –πρόβα των ΜΑΤ στην ΑΣΣΟΕ, εφαρμόζοντας το δόγμα “ νόμος και τάξη”, στήνει σκηνικό πολέμου για τις μέρες της γιορτής του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης βάζει τα ΜΑΤ νόμιμα πλέον μέσα στα Πανεπιστήμια απέναντι στους Φοιτητές και την Νεολαία χωρίς να υπολογίζει τις επικίνδυνες συνέπειες για το Λαό και τη Χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες Πολίτες από τα τρέχοντα μεγάλα ζητήματα – προβλήματα.

Γιατί άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά στο Λαό και τη “μεσαία τάξη” και δεν τους βγαίνουν.

Προσφυγικό, Μακεδονικό,NOVARTIS και όλο το οικονομικό – κοινωνικό φάσμα είναι πολύ δύσκολες και δυσεπίλυτες καταστάσεις με βάση τα γραμμάτια και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν

Είναι ξεκάθαρα εναντίον της πλατιάς πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ