Οι φοιτητές υπερασπίζονται τα πτυχία τους - Νέα κινητοποιήση αύριο στο Ηράκλειο

Κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που εξισώνει τα πτυχία των δημοσίων Πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών από τα Κολέγια

Στους δρόμους βρέθηκαν χθες, εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που θα φέρει την εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων ΑΕΙ με τους τίτλους σπουδών των κολεγίων. Κινητοποίηση πραγματοποίησαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ηρακλείου, ενώ αύριο προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε συνέντευξη τύπου έξω από την Περιφέρεια Κρήτης προχώρησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ηρακλείου την ημέρα κατάθεσης του κατάπτυστου Νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση της ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ηρακλείου καθώς και εκλεγμένα μέλη Δ.Σ που συσπειρώνονται με το Μ.Α.Σ κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση και ανύψωσαν πανό με κεντρικό σύνθημα «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησηςΟι φοιτητές απορρίπτουμε το Πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζουν ΕΕ-Κυβερνήσεις και κεφάλαιο! Διεκδικούμε σπουδές και δουλεία με σύγχρονα δικαιώματα!

Στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη στάση εργασίας καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν.Ηρακλείου. Η στάση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 12.00 το μεσημέρι και εντάσσεται στο πλαίσιο της στάσης που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, από τις 11.00 ως τις 14.00.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ