Ορειβατικές εξορμήσεις από τον ΕΟΣ Ηρακλείου

Εξόρμηση την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Σε δύο προορισμός, στο όρος Σελένα και το Φαράγγι του Χαυγά πραγματοποιεί εξόρμηση την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Σελένα

Το όρος Σελένα είναι ένα από τα βουνά που περιστοιχίζουν το οροπέδιο Λασιθίου. Βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική πλευρά του, στα 1556μ και από την κορυφή του μια μέρα με καλή ορατότητα μπορεί να διακρίνει κανείς τη βόρεια πλευρά της Κρήτης από το Ηράκλειο μέχρι το Σίσι, τα απέναντι επιβλητικά βουνά της Δίκτης, το Οροπέδιο Λασιθίου, τη Θρυπτή, τον Ψηλορείτη, ακόμα και τη Σαντορίνη. Το όνομά του πιθανότατα οφείλει στη Σελήνη, τη δωρική Σελάνα.

«Ξεκινάμε την πορεία μας από το Τζερμιάδο (845μ) και ακολουθώντας μονοπάτι φτάνουμε στην κορυφή της Σελένας (1556μ), από όπου η θέα είναι πανοραμική. Στην κατάβαση ακολουθούμε βορειοδυτική πορεία και καταλήγουμε στο χωριό Κράσι (600μ.).

Αρχηγός: Ελένη Μπιτσάκη.
• Ώρες πορείας: 7.
• Β.Δ.: 3.
Ώρα αναχώρησης: 8:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο», αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου.

Άγιος Κωνσταντίνος – Οροπέδιο Καθαρό – Φαράγγι Χαυγά

«Μια όμορφη κυκλική πεζοπορική διαδρομή στο Φαράγγι του Χαυγά, που συνδέει το Οροπέδιο Καθαρό με το Οροπέδιο Λασιθίου. Η διαδρομή μας ξεκινάει από το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος (820μ), περνάει από το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας και ανεβαίνει στο Οροπέδιο του Καθαρού (1150μ), δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη ανοιξιάτικη φύση. Κάνουμε μια στάση στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, απ’ όπου θαυμάζουμε τη θέα στο οροπέδιο, και στη συνέχεια κατεβαίνουμε στο Φαράγγι του Χαυγά, το οποίο μας οδηγεί πίσω στο Οροπέδιο Λασιθίου. Αρχηγός: Μαρία Νταναλάκη.
• Ώρες πορείας: 5.
• Β.Δ.: 1.
Ώρα αναχώρησης: 8:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο», αναφέρουν.

Πληροφορίες-εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30-22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ