Παράσυρση αυτοκινήτων, κλείσιμο δρόμων και υπερχείλιση ποταμών!

Πολλά και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη νοτιοανατολική και ανατολική Κρήτη η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Υπερχείλισαν ποτάμια, έκλεισαν δρόμοι και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ... λίμνες!

Στη Βιάννο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον ενώ οι αρχές προχώρησαν σε κλείσιμο δρόμων. Προβλήματα όμως είχαμε και στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων.

Όπως είπε ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επι ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται».

Επίσης, αρκετά προβλήματα καταγράφονται γύρω από τον Αναποδάρη ποταμό, με τις αρχές να καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προς Πύργο, Μεσοχωριό και Καστελιανά ενώ από Καλύβια προς Μεσοχωριό έχει κλείσει η γέφυρα.

Κλειστός ο δρόμος προς Βούτες

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

Από Τουρλωτή προς Λάστρος ο δρόμος περνά με δυσκολία!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ