Παρέμβαση Θραψανιώτη στο ΔΣ Ιεράπετρας για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

" Αν η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είχε ενστάσεις για κάποια ή για όλα τα τμήματα, θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει με τα Πρυτανικά Συμβούλια που τα είχαν προτείνει και μετά να πάρει αποφάσεις τεκμηριωμένες"

Παρέμβαση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Μανόλη Θραψανιώτη στο ΔΣ Ιεράπετρας για το Τμήμα Φυσικοθεραπεία.

Αναλυτικά το κείμενο παρέμβασης


Η τυπική “αναστολή” και ουσιαστικά κατάργηση των νέων τμημάτων είναι καίριο πλήγμα στην προοπτική του Λασιθίου.

Και είναι ουσιαστικά κατάργηση, γιατί τμήματα που είχαν σχεδιαστεί με μακροχρόνια διαβούλευση, τόσο με τα Πρυτανικά Συμβούλια όσο και με τις τοπικές κοινωνίες παραπέμπονται για εξέταση σε έναν οργανισμό με απροσδιόριστο χρόνο λειτουργίας, άγνωστα κριτήρια και σύνθεση. Αν κανείς είχε την παραμικρή προσδοκία ότι θα μπορούσαν να ισχύσουν όσα λέει η Υπουργός Παιδείας, αρκεί να διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση της “αναστολής” και τους ψευδείς λόγους που επικαλείται για να πειστεί ότι είναι προφάσεις. Και μόνο η αναφορά σε ψηφοθηρικούς λόγους, είναι για το Λασίθι ακραία προσβλητική, αφού η ένταξη του παραμελημένου νομού μας στον Πανεπιστημιακό χάρτη ήταν αίτημα πολλών δεκαετιών και αγώνων.

Αν η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είχε ενστάσεις για κάποια ή για όλα τα τμήματα, θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει με τα Πρυτανικά Συμβούλια που τα είχαν προτείνει και μετά να πάρει αποφάσεις τεκμηριωμένες.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε άλλο με απαντήσεις σε ψευδή επιχειρήματα, αλλά να επικεντρωθούμε στο πώς θα διατηρήσουμε και θα αξιοποιήσουμε το κεκτημένο που έχει αποκτήσει ο νομός μας και μάλιστα για πρώτη φορά, με την συναίνεση και την υποστήριξη του ΕΛΜΕΠΑ.

Η ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι και ειδικά στην Ιεράπετρα είναι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, και αυτή την κοινή μας βούληση που έχει εκφραστεί με όλους τους τρόπους, δεν πρέπει να αφήσουμε να την προσβάλλουν κι να την υποτιμούν αυτοί που θέλουν το νομό μας παρία και παρακατιανό στην Κρήτη, και να την διαστρεβλώσουν με τα μικροκομματικά τους επιχειρήματα.

Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να διατρανώσουμε ομόφωνα τη βούλησή μας για τη λειτουργία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα γιατί συνδέεται ακαδημαϊκά και ερευνητικά με τα άλλα δύο Τμήματα του Λασιθίου και σε συνδυασμό με την δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη δημιουργεί εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές για τον τόπο και του αποφοίτους.

Πρέπει επίσης συστηματικά, αξιοποιώντας κάθε στήριξη και μέσο, να ετοιμάσουμε τον πλήρη φάκελο του νέου Τμήματος και να διαψεύσουμε στην πράξη αυτούς που το αμφισβητούν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ