Πεζοπορία στην περιοχή των Λιμνών

Με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου σας καλεί να κάψετε τους κουραμπιέδες των γιορτών σε μια εύκολη κυκλική πεζοπορία για όλους στον κάμπο των Λιμνών και τα χωριά του.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

"Θα ξεκινήσουμε από τις Λίμνες και αφού διασχίσουμε το χωριό, θα φύγουμε για Νικηθιανό, πάντα από δρόμο κι από κει θα ανηφορίσουμε σιγά-σιγά για τη ρεματιά των Δαφνών ή Κρεμαστών, όπου, αφού την περάσουμε όλη, θα βγούμε στο ομώνυμο Μοναστήρι. Η ρεματιά είναι ένας παράδεισος με τρεχούμενα νερά και γεμάτη με λείψανα νερόμυλων άλλων εποχών. Από τα Κρεμαστά πια θα φύγουμε για το άλλο ‘μπαλκόνι’ της περιοχής, τις Βρύσες, όπου θα κάνουμε διάλειμμα στα νερά τους και κατόπιν, αν αντέχει η ομάδα, θα κατέβουμε με μονοπάτι ξανά στον κάμπο και με δρόμο θα περάσουμε απ’ το Πλατυπόδι, στη συνέχεια από το Χουμεριάκο και θα καταλήξουμε ξανά στις Λίμνες.

Η πορεία είναι εύκολη για όλους και σχεδόν όλη σε δρόμους όλων των ειδών, το μόνο κομμάτι που θα μας δυσκολέψει λίγο είναι η άνοδος της ρεματιάς λόγω υγρασίας, οπότε εδώ να πούμε ότι τα μποτάκια είναι απαραίτητα, για να μην γλιστράμε και αν έχουμε και ένα μπαστούνι ή και σκουπόξυλο ακόμα καλύτερα. Να πούμε ακόμα, αν και είναι λίγο νωρίς, ότι ο καιρός προβλέπεται πολύ καλός με λιακάδα.

Βάλτε λοιπόν το 2020 την πεζοπορία στη ζωή σας ξεκινώντας από αυτήν την Κυριακή! Σηκωθείτε από τους καναπέδες κι ελάτε μαζί μας! Θα γλυτώσετε τους γιατρούς και θα γνωρίσετε τον τόπο σας! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Η συμμετοχή επιτρέπεται και σε μη μέλη με σκοπό να γνωριστούμε καλύτερα. Επίσης όποιοι θέλουν να έρθουν κατευθείαν στις Λίμνες σημείο συνάντησης στην πλατεία του χωριού με τις ταβέρνες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 9-10 χιλιόμετρα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Ανδρουλάκης (τηλ.6997726460)"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ