Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στη Νεάπολη - Πλημμύρισαν και οι Λίμνες

Τεράστιες ποσότητες νερού κατεβάζει ο Ξηροπόταμος του Αγ. Νικολάου

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν και στη Νεάπολη οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το μεσημέρι της Δευτέρας την περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έξι συνολικά σπίτια πλημμύρισαν όπως είπε στην “Ανατολή” ο Διοικητής της Υπηρεσίας Μιχάλης Βασιλάκης λόγω κυρίως σπασμένων φρεατίων με τέσσερα συνολικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου να επιχειρούν με αντλητικά για να απομακρύνουν τα νερά. Αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί τα συμβάντα σε τρία σπίτια με τις προσπάθειες της Π.Υ. να συνεχίζονται στα υπόλοιπα τρία, χωρίς να έχει κινδυνέψει κάποιος, με τις ζημιές ωστόσο που σημειώθηκαν να είναι εκτεταμένες.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Βασιλάκης η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απομακρύνει νερά που λόγω φραγμένου φρεατίου μπήκαν στο υπόγειο του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Λατσίδα.

Ο ποταμός που βρίσκεται στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών ξεχείλισε με τα λασπόνερα να καταλήγουν στο Άγιο Πνεύμα (στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου)με αποτέλεσμα ο δρόμος όπως βλέπετε και στη φωτογραφία να έχει πλημμυρίσει.

Πλημμυρισμένος είναι και ο δρόμος έξω από το ΕΠΑΛ της Νεάπολης.

Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί στο δρόμο μεταξύ Μονής Κουφής Πέτρας και Μονής Κρεμαστών και όπως είπε ο Περιφ. Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Γουλιδάκης αναμένεται μηχάνημα της Περιφέρειας να μεταβεί στην περιοχή για να καθαρίσει και να μην υπάρχουν προβλήματα.

Πλημμυρισμένος είναι και ο δρόμος από τη Νεάπολη προς τη Λατσίδα.

Ακόμη, η Πυροσβεστική θα επιχειρήσει κοπή δέντρων έξω από τη σήραγγα Βραχασίου καθώς είναι ετοιμόρροπα για να πέσουν μέσα στο οδικό δίκτυο.

Μικρές κατολισθήσεις έχουν γίνει και σε σημεία του οδικού δικτύου με πρανή και έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικοί κώνοι.

Όπως είπε στην “Ανατολή” ο κ. Βασιλάκης, έχει καλέσει σε γενική επιφυλακή με τα οχήματα που βρίσκονται στην Υπηρεσία να είναι καθ’ όλα έτοιμα να επιχειρήσουν όπου αλλού τυχόν χρειαστεί.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους τους οδηγούς.

Στις Λίμνες δίπλα από το κέντρο «Διγενής Παλλάς» η εικόνα που καταγράφηκε ήταν ενδεικτική του προβλήματος στον κάμπο των Λιμνών.

«Πλημμύρισαν τα χωράφια, τα λιόφυτα, διότι δεν καθαρίζουν τις βάγκες», είπε κάτοικος της περιοχής. «Στο Χουμεριάκο και στις Λίμνες υπάρχει πρόβλημα», όπως σημείωσε τόσο η ίδια όσο και διερχόμενοι οδηγοί που επικοινώνησαν μαζί μας.

Στο συγκεκριμένο σημείο πάντως επιχείρησε οι εικόνες προέρχονται από το συνεργείο καθαρισμού που «έδωσε μάχη» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τεράστιες ποσότητες νερού κατεβάζει ο Ξεροπόταμος του Αγίου Νικολάου. Το νερό είναι χρώματος καφέ και πάρα πολλά είναι τα σκουπίδια που έχει παρασύρει στην πορεία του, από τους Ποτάμους, μέχρι την έξοδό του στη θάλασσα, δίπλα από το Κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Πηγή: Ανατολή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ