Πολιτιστική πεζοπορία από την Αγία Βαρβάρα στον Άγιο Θωμά

Αγία Βαρβάρα - Άγιος Θωμάς ( Αρχαία Πάννονα )- Οξύ Κεφάλι ( Αρχαία Αρκαδία ) – Βοριάς

Μία ακόμη πολιτιστική πεζοπορία υλοποιεί την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου (www.pezoporikos.gr) από  την Αγία Βαρβάρα στον  Άγιο Θωμά ( Αρχαία Πάννονα ) στο  Οξύ Κεφάλι ( Αρχαία Αρκαδία ) και στο Βοριά.

Ο Όμιλος αναφέρει:
"Περιγραφή διαδρομής

Ξεκινάμε από την Αγία Βαρβάρα ακολουθώντας αγροτικό δρόμο. Περνάμε από τον οικισμό Αξέντι και ακολουθώντας μονοπάτι το οποίο μας οδηγεί επισκεπτόμαστε λαξευτά πατητήρια φθάνουμε στον Άγιο Θωμά. Γίνεται επίσκεψη στους ρωμαϊκούς τάφους και τα βυζαντινά ξωκλήσια. Από μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή Οξύ Κεφάλι. Απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Επισκεπτόμαστε τα ερείπια της αρχαίας Αρκαδίας και την κορυφή Καστεριώτης. Κατεβαίνουμε από την κορυφογραμμή και τελειώνουμε την πεζοπορία στο Μελιδοχώρι.
Ώρες πορείας : 2,5 ή 6
Επικεφαλής : Γιώργος Ξυλούρης
Αναχώρηση στις 8:00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας
Ακυρώσεις γίνονται δεκτές τηλεφωνικά μέχρι Παρασκευή βράδυ στις 10 και ηλεκτρονικά στo mail [email protected] μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2.

Πληροφορίες ,εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ ,Αβέρωφ 25 ,τηλ. 2810344588 και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα https://docs.google.com/forms/...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ