Σε μια νύχτα έπεσε η βροχή ... της μισής χρονιάς!

Στο Κολυμπάρι Χανίων, ο μεγαλύτερος όγκος βροχής - Πολλά τα προβλήματα από τη νεροποντή

Όγκος βροχής που αντιστοιχεί ... σε μισό έτος έπεσε στο Κολυμπάρι Χανίων, μέσα σε 12 ώρες. Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών ν.Ηρακλείου, Μαν.Δαμουλάκη καταγράφηκαν 240 χιλιοστά νερού, ποσότητα που είναι και η μεγαλύτερη σε όλη την Κρήτη.

Και πέριξ των Χανίων, ωστόσο, ο όγκος βροχής ήταν μεγάλος - περίπου 120 χιλιοστά, με αποτέλεσμα ιδίως στη δυτική Κρήτη να προκληθούν σοβαρά προβλήματα. Οδηγός κινδύνευσε μέσα στο αυτοκίνητό του, που παρασύρθηκε από χείμαρρο, στο Κολυμπάρι, με την Πυροσβεστική να σπεύδει και να τον απεγκλωβίζει περίπου στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

50 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την Κίσσαμο και πραγματοποιήθηκαν 15 αντλήσεις υδάτων στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης τόσο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης ιδιαίτερα στο ύψος στο Πλατάνι όσο και προς το Καστέλι.

Συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης εργάζονται για την απομάκρυνση των βράχων από το οδόστρωμα προκειμένου η διέλευση των οδηγών να γίνεται με ασφάλεια.

Αναλυτικότερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή του Σταλού όπου αυτή την στιγμή η κυκλοφορία γίνεται μόνο από το ένα ρεύμα λόγω μεγάλης κατολίσθησης, στο Πλατάνι, στο Σφηνάρι, όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία, στις Καλάθενες, στο Μάλεμε, στη Βλαχερωνίτισσα, στο Ξαμουδοχώρι και στα Τοπόλια

Την ώρα που στα δυτικά έριχνε "καρέκλες", στο Ηράκλειο, η βροχόπτωση ήταν σαφώς ηπιότερη, με τον καταγεγραμμένο όγκο βροχής να αγγίζει τα 30 χιλιοστά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ