Σε νέα φάση η αντιπλημμυρική προστασία στο Γάζι

Τι είπε για το μεγάλο αυτό έργο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου


Σε νέα φάση περνά πλέον η αντιπλημμυρική προστασία του Γαζίου!

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, η εν λόγω μελέτη άρχισε να συζητείται το 1999 και η σύμβαση υπεγράφη το 2001

Ο δήμαρχος Μαλεβιζιου αναγνώρισε τη συνεισφορά της προηγούμενες δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι "από το 2010 που αναλάβαμε προχωρήσαμε τη μελέτη κα κάναμε τα πάντα για να υλοποιηθεί".

Το θέμα προωθήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού, με τον κ. Μαμουλακη να υπογραμμίζει ότι ένα πλημμυρικό φαινόμενο ισχυρό, όπως έχει παρατηρηθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα είχε επιφέρει τεράστιο οικονομικό κόστος στους πολίτες, αλλά και στο κράτος.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος και ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης με τις ενέργειες τους κατάφεραν χθες να εξασφαλίσουν την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Αλέξη Χαρίτση.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου μάλιστα χαρακτήρισε "τυχερό" τον κ. Κύρκο, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 16,5 εκατ ευρώ.

Το έργο θα χωριστεί σε αυτοτελή τμήματα. Η αρχή θα γίνει από το Γάζι. Ο κ. Μαμουλάκης μίλησε για "οριστικές και άμεσες λύσεις". Όπως είπε οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν "τάχιστα. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτό το σημαντικό και καθοριστικό έργο", ενώ δεν έκρυψε την "μεγάλη" του "χαρά" για αυτές τις εξελίξεις.

Οι παρεμβάσεις στο Γάζι θα κοστίσουν 6. 200.000 ευρώ και μέρος των χρημάτων θα προέρχονται και από ίδιους πόρους του Δήμου.

"Έχουμε έτοιμες και ώριμες μελέτες μελέτες για οποιαδήποτε πρόγραμμα βγει στον αέρα. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα έργα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης, που χαρακτήρισε "αστείες" τις υπόνοιες των συνυποψηφίων του για τον Δήμο περί προεκλογικών πυροτεχνημάτων, χρεώνοντας τους ότι "δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες για τα δημόσια έργα".

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου υποστήριξε τέλος ότι επί των ημερών της δικής του δημοτικής αρχής "έχουμε κάνει 1500 έργα"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ