Σε πρώτο πλάνο η καθαριότητα στον Δήμο Φαιστού!

Ξεκίνησε χθες η βδομάδα καθαριότητας στο Τυμπάκι.

Στην ενημέρωση ήταν αφιερωμένη η πρώτη ημέρα της εβδομάδας καθαριότητας στο Δήμο Φαιστού. Έτσι, χθες βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για φορείς και δημότες για το θέμα της καθαριότητας.

Σύνθημα: «Αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ την καθαριότητα, αγαπώ τον πολιτισμό»

Στόχος, πέρα από την καθαριότητα στον Δήμο Φαιστού είναι να ξεκινήσει η ανακύκλωση, που θα αποτελέσει την πηγή μείωσης των σκουπιδιών και θα βοηθήσει στην οικολογική και ορθολογική διαχείρισή τους.

Το πλάνο δράσης μπαίνει μπροστά ουσιαστικά από σήμερα, καθώς όλα τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό, θα ριχτούν στη μάχη για ένα καθαρό Τυμπάκι. Μαζί τους οι εθελοντικές ομάδες και οι Δημότες με παρεμβάσεις γειτονιά με γειτονιά...

Ακόμα, θα ξεκινήσουν ομιλίες στα σχολεία από ειδικευμένους δημοτικούς υπαλλήλους για θέματα καθαριότητας, για να ενημερωθεί η νέα γενιά δημοτών... «Ένα νέο ξεκίνημα με την καθαριότητα για το Δήμο Φαιστού...»

Εν τω μεταξύ, παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου η εκδήλωση-ενημέρωση. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέμα την καθαριότητα και την ανακύκλωση, αλλά και την πιλοτική προσπάθεια στον Δήμο Φαιστού...

«Σε συνεργασία με τους Δημότες και τις Εθελοντικές Ομάδες να κάμουμε ένα ξεκίνημα, που θα αποτελέσει ομπρέλα για όλο τον Δήμο Φαιστού», είπε στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Να μας βοηθήσετε να κάνουμε όλοι μαζί αυτό που πρέπει για το Τυμπάκι», είπε στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Τυμπακίου κ. Γιάννης Φασουμτάκης. «Θέλουμε να υπάρχει κάθε χρόνο μια βδομάδα δράσης για την καθαριότητα».

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Ανδριγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλεία Αρμουτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυμπακίου κ. Χάρης Κοκαράκης, η Γεωπόνος του Δήμου κ. Μαρία Σαββάκη κ.α. Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιδάκης, Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μεθόδιος Ζαχαριουδάκης, Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου κα Ελένη Μπικάκη, το Τοπικό Συμβούλιο της Δ. Κ. Τυμπακίου κ.α.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ