"Σφίξαν" οι ζέστες, άρχισαν οι διακοπές ρεύματος - Προβλέπεται "δύσκολο καλοκαίρι"!

Το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο, λένε οι τεχνικοί, που εκτιμούν ότι θα υπάρξει και...συνέχεια

Δεν πρόλαβε να ανέβει για τα καλά ο υδράργυρος και αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να αρχίσουν και τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, Παύλο Βαρδουλάκη, υπήρξε ζημιά σε μονάδα παραγωγής ρεύματος, ωστόσο λίγο πριν τις 16.30 τα συνεργεία άρχισαν να δουλεύουν για την αποκατάσταση της ζημιάς. Η εκτίμηση είναι αισιόδοξη για γρήγορη αποκατάσταση.

Προβλήματα καταγράφηκαν αρχικά σε περιοχές του Ηρακλείου, όπως η Κηπούπολη, ο Κατσαμπάς, η Αγία Αικατερίνη, οι Βασιλειές νωρίτερα η Φοινικιά με την ηλεκτροδότηση εκεί να έχει επανέλθει, ενώ λίγο μετά τις 16.30 το ρεύμα "κόπηκε" στην περιοχή της Θερίσσου και Κορώνη Μαγαρά.

Προβλήματα με το ρεύμα καταγράφονται και στους δήμους Μινώα και Φαιστού (σε Τυμπάκι, Κόκκινο Πύργο, Βώρους), με τα πρώτα παράπονα μάλιστα, εκ μέρους τουριστών, να έχουν αρχίσει να γίνονται με αποδέκτες ξενοδόχους και επιχειρηματίες.

"Το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο"

Μιλώντας στο cretalive, o Γιάννης Βρέντζος, μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ τόνισε ότι δυστυχώς, η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί έτσι, αφού η παραγωγή ρεύματος δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, την ώρα που οι Μονάδες διαθέτουν γηρασμένα μηχανήματα, τα οποία βγαίνουν συχνά εκτός λειτουργίας.

Στη σημερινή περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια ενέργειας φτάνει τα 150 MW, ενώ το πρόβλημα εντείνει η άπνοια, που θέτει εκτός λειτουργίας τις ανεμογεννήτριες. Τα πράγματα, όπως είπε, θα δυσκολέψουν τις βραδινές ώρες, που δεν θα υπάρχει και η συνδρομή των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, το σύστημα σε όλη την Κρήτη θα παρουσιάζει προβλήματα κυρίως τις ημέρες που οι θερμοκρασίες θα κινούνται στα όρια του καύσωνα, δηλαδή στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω.

Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές και στα Χανιά, όπως Καλύβες, Λενταριανά, Χαλέπα, Νέα Χώρα κ.α, ωστόσο γίνονται προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο ο υπεύθυνος δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, Γιώργος Πλακαμάκης στο zarpanews.gr “είχαμε μια δυσλειτουργία του συστήματος, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν πολλές γραμμές και να διακοπεί έτσι η ηλεκτροδότηση τόσο σε πολλές περιοχές των Χανίων, όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Εκτιμώ πως μέσα στο επόμενο ημίωρο θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης και σταδιακά θα αρχίσει να επανέρχεται το ρεύμα κανονικά” τόνισε ο κ. Πλοκαμάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ