SOS BOAK: Απόψε η πρώτη συνάντηση της ομάδας

Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα πολιτών με στόχο να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα του εθνικού δικτύου της Κρήτης

Με τους νεκρούς στους δρόμους της Κρήτης να έχουν φτάσει ήδη τους 52 μέσα στο 2019, και τις ειδήσεις για τροχαία δυστυχήματα, να έχουν πάψει σχεδόν να προβληματίζουν έχοντας γίνει άλλη μια συνήθεια, μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να δει τα πράγματα αλλιώς, και να αναλάβει δράση.

Μια νέα διαδικτυακή σελίδα στο Facebook με τίτλο SOS Β.Ο.Α.Κ. έχει δημιουργηθεί με σκοπό τόσο να αναδείξει τα προβλήματα του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης, αλλά και σε αυτή τη φάση να διοργανώσει μια δράση ευαισθητοποίησης όλων την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο Μιχάλης Λιαπάκης από την Ιεράπετρα, η Μαρία Καραπιδάκη από το Αρκαλοχώρι και ο Αντώνης Παπανικολάου από το Ρέθυμνο, ήταν αυτοί που έκαναν την αρχή και πλέον είναι χιλιάδες αυτοί που συμμετέχουν με καθημερινές παρεμβάσεις στη σελίδα.

Ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος είναι και επαγγελματίας οδηγός από το Ρέθυμνο, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την νέα αυτή πρωτοβουλία και τους στόχους της ομάδας.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο ίδιος από το επάγγελμά του, τον οδήγησε στην κίνηση αυτή, θέλοντας κυρίως να αναδείξει την οδική συμπεριφορά του καθενός με σκοπό ο κόσμος να συνειδητοποιήσει και τα δικά του λάθη και τον πολύ επιθετικό τρόπο οδήγησης ο οποίος είναι κάτι συνηθισμένο.

Ένα νέο και σύγχρονο οδικό δίκτυο, με τα απαραίτητα διαζώματα, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει την κατάσταση, αφού και ο δρόμος θα αποτρέπει επικίνδυνες κινήσεις αλλά θα μειώσει και την επιθετικότητα των οδηγών.

Η δράση που ανέλαβαν,όπως είπε, έχει στόχο να αυξηθούν οι φωνές που θα πιέσουν για να ξεκινήσει έστω μια προσωρινή παρέμβαση σε επικίνδυνα σημεία

Απόψε θα γίνει η πρώτη παγκρήτια συνάντηση στο Ηράκλειο, με καλεσμένους και αρμόδιους θεσμικούς φορείς, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιτροπής που θα μπορεί να χειρίζεται διάφορα ζητήματα, ενώ θα αρχίσει να οργανώνεται και σε πρακτικό επίπεδο ο τρόπος οργάνωσης της δράσης ευαισθητοποίησης που θα γίνει πάνω στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, λίγο έξω από το Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ