Στην Κίσσαμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με αφορμή τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος

Τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στο Σηρικάρι Κισσάμου τέλεσε το απόγευμα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και με την συμμετοχή των Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, λοιπών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης καθώς και πολλών εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθόδοξων εκκλησιών.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, μιας νέας δομής που δημιουργήθηκε με την χορηγία του ιδρύματος Λάτση.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, εις την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι.

Της Πατριαρχικής χοροστασίας θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής. Στις 5:30μ.μ.μ της Τετάρτης, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής πορείας του

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ