Στην Περιφέρεια για τις γερμανικές οφειλές

Η απόφαση για το Δίστομο ανοίγει δρόμους

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησε σήμερα ο Ιταλός Γενικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας Marco de Paolis.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για τον απόηχο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, αλλά και την πρόσφατη απόφαση του ιταλικού Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Διστόμου.

Συζητήθηκαν επίσης οι διαρκείς προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, με τη στήριξη προσωπικοτήτων και κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη βάση δόθηκε στα επόμενα βήματα που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα της διεκδίκησης.

Το "παρών" στη συνάντηση έδωσαν οι:

Gabriele Heinecke, δικηγόρος εκπρόσωπος της Ομάδας Ak Distomo από το Αμβούργο

Heike Haensel, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς Die Linke

Βασίλης Μπρακατσούλας, πρώην βουλευτής, στους προέδρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Αποζημιώσεων

Dr Tina Gericke, από την ομάδα Δίστομο, από Αμβούργο

ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης,

ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνακης

ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Ξενάκης

ο Αριστομένης Συγγελάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτωματος Βιάννου, και

ο Αριστομένης Συγγελάκης συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων

Ο κ Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους στην Κρήτη και τις προσπάθειες τους τον Marco De Paolis, την Γερμανίδα Βουλευτή Heike Haensel, όπως επίσης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «όλοι οι φορείς ενωμένοι με τους πολίτες, με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων διεκδικούμε την απόδοση των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των ναζί στον τόπο μας».

Σε δηλώσεις του ο Marco De Paolis ανέφερε: "Ήρθα για να τιμήσω τα θύματα της Βιάννου που τόσο άδικα χάθηκαν. Μαζί με τον Περιφερειάρχη υπογραμμίσαμε το εξής: Ότι δεν έχουμε μονάχα ένα παρελθόν με πολλά κοινά θετικά σημεία, αλλά έχουμε κι ένα παρελθόν με ένα μεγάλο κοινό πόνο".

Ο Αριστομένης Συγγελακης δήλωσε: "Επιβεβαιωθηκε η πλήρης στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο κοινό αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση. Είναι συγκινητική η παρουσία καλών φίλων της Ελλάδας από την Ιταλία και τη Γερμανία, που στηρίζουν ανεπιφύλακτα τις ελληνικές αξιώσεις και συμμετέχουν ενεργά στον κοινό μας αγώνα για δικαιοσύνη. Είμαστε συγκινημένοι και συγκλονισμένοι από αυτή την ανιδιοτελή προσφορά τους, κι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την πολιτική ηγεσία του τόπου, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Εμείς ως Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, μαζί με όλους τους φορείς και τον ελληνικό λαό θα δώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, με πολιτικό ή νομικό τρόπο, με όποιον τρόπο χρειαστεί".

Ο Βασίλης Μπρακατσούλας ανέφερε: "Με πολλή θέρμη συμμετέχω στο Εθνικό Συμβούλιο για να βοηθήσω στον μεγάλο αγώνα που κάνουμε για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Ευχαριστούμε τον Περιφερειαρχη και τους δημάρχους της Κρήτης για την στήριξη που μας παρέχουν. Ευχαριστούμε επίσης και τους ξένους φίλους μας για τη συμπαράσταση τους Θα συνεχίσουμε τον αγώνα αδιάκοπα και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα υπάρξει λύση".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ