Στις Αρχάνες για το πρώτο κουδούνι ο Σταύρος Αρναουτάκης

Το 1Ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών , άνοιξε και φέτος τις πύλες του ανανεωμένο και ανακαινισμένο για να υποδεχθεί τους 300 και πλέον μαθητές των Αρχανών , με υψηλές παρουσίες .

Το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά , χτύπησε και στις Αρχάνες με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

Το 1Ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών , άνοιξε και φέτος τις πύλες του ανανεωμένο και ανακαινισμένο για να υποδεχθεί τους 300 και πλέον μαθητές των Αρχανών , με υψηλές παρουσίες .

Στις 8.30 το πρωί παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κου. Αρναουτάκη , και του εκπροσώπου του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων , κου. Μιχαήλ Δακανάλη Αντιδημάρχου Αρχανών , τελέσθηκε με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.

Το παρόν επίσης έδωσαν η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κα. Χρυσούλα Γιαννιδάκη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Σωφρονάς , Μανώλης Σαμαριτάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αρχανών κ. Μύρωνας Χιλετζάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης στον σύντομο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς, έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην ανέγερση και πρώτη επί δικής του θητείας ως Δημάρχου Αρχανών λειτουργίας του Σχολείου αυτού και δήλωσε ότι αποτελεί γι΄αυτόν και τους τότε συνεργάτες του, μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.

Παράλληλα έκανε προς όλους σαφές ότι η Περιφέρεια Κρήτης και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για την κάλυψη όλων των κενών στα Σχολεία της Κρήτης και θα εντατικοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή όλες τις απαραίτητες ενεργείς. Κατέστησε δε γνωστό προς όλους ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί από την Κεντρική Εξουσία αρμοδιότητες και πόρους ώστε η Κρήτη να καλύψει άμεσα και ολοκληρωτικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών κος. Χαρίλαος Καπετανάκης και αυτός με την σειρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους τους επισήμους για την τιμητική παρουσία τους στην τελετή του αγιασμού, καλωσόρισε και αυτός με την σειρά του μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Σχολείο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα πρωτάκια καθώς και σε αρχές και αξίες που θα πρέπει να διέπουν την Σχολική Κοινότητα. Ευχαρίστησε δε τέλος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την ιδιαίτερη συμβολή τους τόσο στην εύρυθμή λειτουργία του Σχολείου όσο και στην υλική και οικονομική στήριξή τους για την κάλυψη των αναγκών του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ