Συναντήσεις του Π. Πολάκη στα Χανιά

Συνάντηση με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με όλους τους Δημάρχους του Νομού, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου συναντήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στη συνάντηση που έγινε , παρουσία και των αντιδημάρχων Νίκου Χατζιράκη, Γιώργου Ξανθουδάκη και Τάσου Αλόγλου, συζητήθηκαν στο σύνολο τους τα ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή. Ο Βουλευτής Χανίων ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, μετά την παραχώρηση στον Δήμο που υπογράφηκε από τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, την πορεία των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», την ΑΒΕΑ, τις εγκαταστάσεις στο Πλατάνι, τα σχολεία, την παραθαλάσσια ζώνη, την Δημοτική Αγορά, την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του κέντρου, καθώς και τις παρεμβάσεις στην Ενδοχώρα. Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε ενδελεχώς τον Π. Πολάκη για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για καθένα από τα ζητήματα που του έθεσε και ταυτόχρονα του παρουσίασε τον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου.

Η συνάντηση που διήρκεσε πέραν των δύο ωρών έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πολάκη για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα του Δήμου, ενώ από την πλευρά του ο Βουλευτής, αφού τον ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσε πως θα του παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως Βουλευτής του Νομού και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά, θετικό κρίνεται το αποτύπωμα της συνάντησης των δύο μερών και όσον αφορά στις διαφαινόμενες προθέσεις, αλλά και τις πρώτες κινήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής της πόλης.

Την ίδια μέρα ο Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε την ΔΕΥΑ Χανίων όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της επιχείρησης κυρία Χρυσούλα Χατζηδάκη. Στη συνάντηση παραυρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Στεργιάννης, ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Λεμονής και η Μηχανικός κα Παπαδογιάννη. Το ενδιαφέρον του Βουλευτή στράφηκε κυρίως για την απορρόφηση των κονδυλίων για τα έργα που εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος “ κατά την Διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα για τα πέντε (5) έργα συνολικού προϋπολογισμού 19 εκ. Ευρώ. Ο κ. Στεργιάννης παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει η ΔΕΥΑΧ, ενώ συγκεκριμένα για τα έργα του προγράμματος «Φιλόδημος» ενημέρωσε ότι τρία (3) από αυτά συνολικού κόστους 6,5 εκ. Ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί και εκτελούνται, ένα (1) είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και για το πέμπτο θα βγει δημόσια ο διαγωνισμός σε περίπου ένα (1) μήνα. Το συνολικό κόστος του υπό διαγωνιστική διαδικασία έργου και αυτού που θα βγει σε ένα μήνα είναι 12,5 εκ. Ευρώ. Η κα Χατζηδάκη ευχαρίστησε τον Παύλο Πολάκη για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν την ΔΕΥΑΧ και ζήτησε την υποστήριξη του ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κλιματολογική κρίση δημιουργεί μια σειρά από καινούργιες ανάγκες. Από την πλευρά του ο κύριος Πολάκης διαπίστωσε ότι η ΔΕΥΑΧ είναι μια εύρωστη Δημοτική Επιχείρηση με ικανά στελέχη, την οποία η απερχόμενη Κυβέρνηση φρόντισε να στελεχώσει μέσω τις προκήρυξης 2Κ με μόνιμο προσωπικό, από την οποία παρά τα όποια προβλήματα (θέσεις που απέβησαν άγονες, μη ανάληψη θέσεων, πρόσληψη υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών που δεν μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένο έργο) ωστόσο ενισχύθηκε με 52 περίπου άτομα. Επίσης ενισχύθηκε ουσιαστικά με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Φιλόδημος». Διαβεβαίωσε την Πρόεδρο ότι θα βρίσκεται στην διάθεση της για την υποστήριξη του σημαντικού έργου που καλείται να επιτελέσει.

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ κ. Λουγιάκη και τον Γ.Γ. κ. Γκούβερη . Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την ενδεχόμενη μη ανανέωση των συμβάσεων όσων υπηρετούν σήμερα ως συμβασιούχοι στα ΕΛΤΑ και οι οποίοι αποτελούν το 1/3 του συνολικού αριθμού των εργαζομένων. Ταυτόχρονα επιδόθηκε στον Βουλευτή καταγγελία του Συλλόγου για την ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος σε υπάλληλο μειωμένων προσόντων (Δ1) έναντι συναδέλφου τους με βαθμό Τμηματάρχη, παραβιάζοντας κάθε έννοια ιεραρχίας και θεσμικού πλαισίου. Ο Παύλος Πολάκης ενημέρωσε την Διοίκηση του συλλόγου των Εργαζομένων ότι για το μεν θέμα των συμβασιούχων έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ κύριο Βαρδάκη (την οποία συνυπογράφει και ο Π. Πολάκης), ενώ σε ότι αφορά την καταγγελία θα κατατεθεί αυτούσια ως γραπτή αναφορά στη Βουλή από τον ίδιο εντός της εβδομάδας.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Αντώνη Κωνσταντάρα με αφορμή την αναστολή λειτουργίας (επί του πρακτέου κατάργηση) του νέου τμήματος Χημικών Μηχανικών που εδρεύει στα Χανιά. Ο κ. Κωνσταντάρας ενημέρωσε τον Βουλευτή Χανίων ότι επειδή δεν πρόκειται για νέο τμήμα, αλλά για μετονομασία του ήδη λειτουργούντος Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, πρέπει να εξαιρεθεί από την κατάργηση που προωθεί η κυβέρνηση στο άρθρο 40 του υπό ψήφιση Νόμου, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία όλων των νέων Τμημάτων που δεν πρόλαβαν να πάρουν φοιτητές, αλλά που ωστόσο είχαν περιθώριο να πάρουν έως το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Ο Π. Πολάκης αφού υπογράμμισε τις συνέπειες κατάργησης ενός Τμήματος που φιλοξενεί περίπου 2.000 φοιτητές τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και σε κόστος στην τοπική οικονομία, επικοινώνησε με τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, τον ενημέρωσε σχετικώς και διαβεβαίωσε τον κ. Κωνσταντάρα ότι θα παραστεί στην συζήτηση του Νομοσχεδίου που ξεκινά σήμερα Τρίτη 21-1-2020 και θα παρέμβει προκειμένου να εξαιρεθεί το συγκεκριμένο Τμήμα από την αναστολή λειτουργίας που προωθεί η κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το άμεσο και ουσιαστικό του ενδιαφέρον και την παρέμβαση του προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος στα Χανιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ