Σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων του Ηρακλείου στις Αρχάνες

Την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία εκπροσώπου της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Ευρεία σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο των Αρχανών.

Τη σύσκεψη η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Αστερουσίων, Καζαντζάκη, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

"Οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, απευθύνουν σε όλους μαζικό κάλεσμα για συμμετοχή την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις Αρχάνες στο παλιό δημοτικό σχολείο και ώρα 19:00 σε πλατιά σύσκεψη αγροτικών συλλόγων που διοργανώνουμε, με θέμα “τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και η οργάνωση της πάλης τους”, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Μπροστά μας έχουμε:

- την αναθεώρηση της ΚΑΠ, που θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των κονδυλίων και ενισχύσεων, ξεκομμένες από την παραγωγή,

- ξεφτιλισμένες τιμές σε όλα μας τα προϊόντα, που τα παίρνουν οι μεγαλεμπόροι για ένα κομμάτι ψωμί και τα πληρώνουν οι καταναλωτές πανάκριβα,

- συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής και η απληρωσία του κόπου μας,

- κάθε χρόνο η ίδια ιστορία με τη δακοκτονία και η φοροληστεία από το κράτος

που αποτελούν τα βασικά προβλήματα που μας αναγκάζουν σιγά - σιγά να παρατήσουμε τη γη και την παραγωγή μας.

Τα προβλήματα αυτά έχουν και όνομα και χρώμα. Δεν πηγάζουν από το Θεό σαν τις δέκα πληγές του Φαραώ, αλλά από την πολιτική των κυβερνήσεων που τόσα χρόνια στέκονται απέναντι από το μικρομεσαίο παραγωγό. Υλοποιούν κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ που έχει διακηρυγμένο στόχο τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού στις χώρες της στο 2%.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, μοιρολατρία, φόβος και ηττοπάθεια. Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Με επιμονή στην οργάνωση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των αγροτών θα έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Θέλουμε ένα κίνημα διεκδικητικό και αγωνιστικό, και όχι συναλλαγής και δημοσίων σχέσεων με την εκάστοτε κυβέρνηση και υπουργό. Αγροτικοί Σύλλογοι που θα παίρνουν πρωτοβουλίες για όλα τα προβλήματα που αφορούν την ζωή και την επιβίωση των οικογενειών μας και των κατοίκων της υπαίθρου. Με πρωτοβουλίες για γενικότερα προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, σε κοινή δράση και συμμαχία με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις. Ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις που θα γενικευτούν, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ