Τι θα γίνει με τα σχολεία, ενόψει της Αφρικανικής σκόνης

Αγωνιούν οι γονείς, μετά και τις συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες

Καταιγισμός ερωτήσεων τις τελευταίες ώρες στο cretalive, με επίκεντρο τη λειτουργία των σχολείων, σε συνάρτηση με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για νέο επέλαση κύματος αφρικανικής σκόνης στο νησί.

Με δεδομένες τις συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι γονείς μικρών κυρίως παιδιών, αγωνιούν για τις επιπτώσεις από τις μεγάλες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων.

Με βάση πάντως τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Βλαχάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα από το Δήμο Οροπεδίου ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα κλειστά. 

"Είναι κάτι που άπτεται της αρμοδιότητας των Δήμων" επισημαίνει ο  περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης.

Οι αρμόδιοι φορείς υπογραμμίζουν πάντως ότι είναι σε επιφυλακή και αν υπάρξουν νέα - καιρικά - δεδομένα μέχρι το πρωί, θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη:
"Τα σχολεία του δήμου Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Δευτέρα 26/3/18. Εάν υπάρξει επιδείνωση του καιρού μέχρι το πρωί θα ενημερωθούν οι δ/ντές όλων των σχολείων".

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου. 
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαζίου Γιάννης Κοτσιφός: 
"Επειδή έχω δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα απο γονείς,για το εάν λειτουργήσουν τα σχολεια-παιδικοι σταθμοι-δομές κ.τ.λ. στο Δ.Μαλεβιζιου, αύριο Δευτέρα 26/3/18 ΝΑΙ θα λειτουργησουν κανονικα, μετά απο επίσημη ενημερωση απο το Γραφείο-Παιδειας του Δημου μας και την ενημερωση της Περιφερειας, για τις αυριανες καιρικες συνθήκες που δεν θα ειναι οπως προχθές.Εάν υπάρχει επιδείνωση του καιρού αυριο το πρωί, θα υπάρχει νέα ενημέρωση, αν αλλάξει κάτι.(Και στο Δημο Ηρακλείου ισχύει ακριβώς το ιδιο)".

Για το Δήμο Βιάννου

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βιάννου, Παύλο Μπαριτάκη:
"Τα σχολεία του δήμου Βιάννου θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Δευτέρα 26/3/18. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση από την πολιτική προστασία για λήψη μέτρων πλην εκείνων που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες όπως αναφέρονται από την διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Κρήτης δηλαδή, 
α)Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. 
β) Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. 
γ) Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα».
Εάν υπάρξει επιδείνωση του καιρού ή ανακοίνωση για λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας μέχρι το πρωί θα ενημερωθούν σχετικά οι διευθυντές όλων των σχολείων."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ