Το ΚΚΕ απαντά για τις "απορίες" σχετικά με την αστυνομία στο Καστέλλι

Τι λέει για το σχόλιο του Cretalive

Απάντηση στο σχόλιο του Cretalive σχετικά με την ανακοίνωσή του ΚΚΕ για αστυνομική αυθαιρεσία στην περιοχή του Καστελλίου έστειλε η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος. 

Στην απάντηση αναφέρεται:

"Με έκπληξη διαβάσαμε το ανώνυμο σχόλιο στη στήλη «ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ» του ειδησεογραφικού portal «CRETALIVE.GR» με τίτλο «Η αστυνόμευση στο Καστέλι και η ανακοίνωση του ΚΚΕ... που προκαλεί απορίες!».

Μάλιστα το συγκεκριμένο σχόλιο για να γίνει αληθοφανές βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα για τη συγκεκριμένη δημόσια παρέμβαση του ΚΚΕ που δεν τεκμηριώνονται από το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας. Αλήθεια, σε ποιο σημείο η ανακοίνωση δίνει «άλλοθι σε ομάδες και εγκληματικές συμπεριφορές»; Πού ο σχολιογράφος είδε στο περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας «πομπώδη κατηγορώ»; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο επιβεβαιώνεται από την ίδια την ανακοίνωση μας (https://www.cretalive.gr/crete/to-kke-gia-tis-kataggelies-peri-kroysmaton-aythairesias-astynomikon).
Με αυτή την έννοια οι ισχυρισμοί αυτοί του αρθρογράφου είναι εντελώς ανυπόστατοι και κρίνονται τουλάχιστον εκ του πονηρού.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και άλλου τύπου παρεμβολές…

Όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι σε ενέργειες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, τις οποίες επιβεβαιώνει άλλωστε το ανώνυμο σχόλιο σας. Ενέργειες στις οποίες ο λαός μας δεν πρέπει να δείχνει καμία ανοχή. Η πρόσφατη ιστορία, μας διδάσκει και δεν πρέπει να την ξεχνάμε.

Τέτοιες ενέργειες μας έχουν καταγγελθεί από δεκάδες κατοίκους του Καστελλίου, τώρα πλέον και από άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Καταγγελίες που επιβεβαιώθηκαν και δημόσια στην πρόσφατη (21/4/2018) πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος μας στο Καστέλλι με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος μας και στη χτεσινή (26/4/2018) περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος μας με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου στα δημοτικά καταστήματα των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Αυτές τις καταγγελίες αναδείξαμε δημόσια, υπογραμμίζοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και ζητήσαμε διερεύνηση και απόδοση ευθυνών από το αρμόδιο υπουργείο και την αστυνομική διεύθυνση.

Όσο για τον τελευταίο υπαινιγμό, «περί συγγενικών σχέσεων κλπ …» θέλουμε να πούμε στον ανώνυμο σχολιογράφο, ότι 100 χρόνια ζωής και δράσης το ΚΚΕ, ποτέ δε λειτούργησε, ποτέ δεν έδρασε με πελατειακά  ή με συγγενικά κριτήρια. Μόνο ένας ανιστόρητος θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο…

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ