Το ΚΚΕ για την εκδήλωση του Δήμου Μινώα στο Καστέλλι για το σαμποτάζ

Στην εκδήλωση του δήμου Μινώα στο Καστέλλι προς τιμήν του σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στις 9-10/6/1942.

Την περασμένη Κυριακή, αντιπροσωπεία της KO Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του δήμου Μινώα στο Καστέλλι προς τιμήν του σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στις 9-10/6/1942.

Το συγκεκριμένο σαμποτάζ, όπως και άλλες ηρωικές πράξεις, σχετίζονται με τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα, αιμοδότης της οποίας ήταν το ΚΚΕ, και αποδεικνύει πως όταν ο λαός θέλει μπορεί.

"Γι αυτό το λόγο ο λαός χρειάζεται να μην δεχθεί το σύγχρονο ξαναγράψιμο της ιστορίας για το οποίο έχουν ευθύνη διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να μην δεχθεί η χώρα μας να αποτελεί τον γεωπολιτικό μεντεσέ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της ελληνικής αστικής τάξης.

Είναι προκλητικό το επιχείρημα πως δήθεν η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ προστατεύει από την επιθετικότητα της Τουρκίας, πως δήθεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, την στιγμή που δεν έχουν σταματήσει οι παραβιάσεις και οι προκλήσεις και έχουν γενικευτεί τις τελευταίες μέρες.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις δίνουν γη και ύδωρ στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Αντίθετα αποδεικνύεται συνεχώς πως η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα αστάθειας που φέρνει τον πόλεμο στη γειτονιά μας.

Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να αποσυνδεθεί η άνοδος του φασισμού σε όλη της ΕΕ από το γεγονός πως είναι γέννημα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και η πάλη ενάντιά του συνδέεται με την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση.

Καλούμε το λαό να παλέψει ενάντια στους σχεδιασμούς EE-HΠA-NATO και της ελληνικής αστικής τάξης για το μοίρασμα των αγορών και των κοιτασμάτων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και την πολιτική που προκαλεί δεινά και πείνα.

Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ παντού ως την μόνη δύναμη που μπορεί να μπει μπροστά σε αυτή την πάλη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ