Πλημμύρισε το Καπετανάκειο! - Περιορίστηκαν αλλά παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Στις 12.00 το μεσημέρι, νεότερα για τα δρομολόγια των πλοίων - Πλημμυρισμένο το Καπετανάκειο, υπερχείλισε ρέμα, δέντρα κόπηκαν, δρόμοι πλημμύρισαν

Υποχώρησαν τα καιρικά φαινόμενα τη νύχτα, περιορίστηκαν και τα προβλήματα ως απόρροια των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων. Η Πυροσβεστική,  μετά τις αντλήσεις νερού, κατά τη χθεσινή ημέρα, τη νύχτα κλήθηκε σε μια περίπτωση κοπής δέντρου στην περιοχή του Κατσαμπά, στο Ηράκλειο και σε δύο στη Νεάπολη.

Ωστόσο σε αδιέξοδο βρέθηκαν μαθητές και καθηγητές στο Καπετανάκειο, καθώς το πρωί βρήκαν δύο αίθουσες ... ακατάλληλες λόγω των καιρικών φαινομένων. Μπάζα έπεσαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο και νερά μπήκαν στο καινούριο κτίριο που χτίζεται. Με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Γ.Βλαχάκη, το Γυμνάσιο σήμερα δε θα λειτουργήσει. 

Ακόμη, μέσα στο υπόγειο του κτιρίου που είναι υπό κατασκευή πέρασε νερό σε σημείο που δεν υπήρχαν παράθυρα ενώ φθορές έχουν υποστεί και οι πόρτες.



Δεμένα παραμένουν, ωστόσο, τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης. Στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται η έκδοση νεότερης οδηγίας σε σχέση με τον απόπλου των πλοίων.

Δεμένα τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 8 ως 9 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Νεφώσεις με βροχές, και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Κρήτη. Εξασθένηση αναμένεται το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και το πρωί στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην "τρίχα" πρόλαβαν τα χειρότερα οι αρμόδιες αρχές, λόγω της υπερχείλισης ρέματος στις Τρεις Βαγιές τη νύχτα.

Για μια ακόμη φορά, βρέθηκαν ... στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της οδού 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι. Όπως αναφέρει αναγνώστης του Cretalive, κάτοικος της περιοχής, "κάθε φορά που ξεκινάει η βροχή δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ο δρόμος γίνεται ποταμός. Για πολλοστή φορά έχουμε ενημερώσει τον δήμο αλλά κανένα αποτέλεσμα. Σε όλο το δρόμο δεν υπάρχει κανένα φρεάτιο υδάτων".

Σημαντικές ποσότητες νερού κατεβάζει, από το πρωί, ο Γεροπόταμος. Όπως αναφέρει το e-mesara.gr, οι βροχές των τελευταίων ημερών και ειδικά τη νύχτα που πέρασε, στην Πάνω Ρίζα, έφεραν μεγάλους όγκους νερού στην κοίτη του και στον κόλπο της Μεσαράς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ