Ζεστό χρήμα για την υλοποίηση σημαντικών έργων σε Δήμο της Κρήτης

Ποια έργα αφορούν οι χρηματοδοτήσεις

Δύο νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, εγκρίθηκαν κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη στο Υπουργείο Υποδομών και στον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι χρηματοδοτήσεις αφορούν την «Αγορά γης-Κατασκευή Περιφερειακής οδού και παρόδιων οδών Αγίας Γαλήνης ΔΕ Λάμπης» με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ και «Βελτίωση υποδομών δημοτικής οδοποιίας Δήμου Αγίου Βασιλείου» με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 4.000.000 ευρώ αφορούν την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Η Περιφερειακή οδός της Αγία Γαλήνης είναι ένα έργο σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια ενώ οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν την βελτίωση δημοτικής οδοποιίας σε τοπικές κοινότητες του Δήμου. Στόχος μας είναι η χρηματοδότηση έργων που ενισχύουν την βιώσιμη ανάπτυξη, να έχουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο και να συμβάλουν στην κάλυψη των αναπτυξιακών του αναγκών.»

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης πρόκειται για μία ιστορική μέρα για την Αγία Γαλήνη δεδομένης της έγκρισης της χρηματοδότησης. «Ενός εμβληματικού έργου για την περιοχή που δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 1.453 μέτρων ο οποίος όχι μόνο θα αναβαθμίσει λειτουργικά τον οικισμό αφού θα τον αποσυμφορήσει από τον κυκλοφοριακό φόρτο αλλά θα δώσει την δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης στον δημοφιλή μας προορισμό. Στον προϋπολογισμό του έργου προβλέπονται και δαπάνες για εξαγορά γης όπου αυτό κριθεί αναγκαίο».

Επίσης, υπογράφηκε η χρηματοδότηση για την βελτίωση των δημοτικών οδών της περιοχής σύμφωνα με την οποία θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις μήκους 19 χιλιομέτρων με επενδεδημένη τάφρο ενώ στην μελέτη προβλέπονται επίσης χωματουργικές εργασίες αλλά και κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης. «Έχω τονίσει κατ΄ επανάληψη ότι στόχος μας είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση των βασικών υποδομών του Δήμου και τέτοιου είδους δράσης εντάσσονται σε αυτή την στρατηγική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και βέβαια τον βουλευτή Ρεθύμνου και Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη που ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στα αιτήματα μας αφού σαν τοπικός Βουλευτής γνωρίζει τις ανάγκες της περιοχής μας. Επίσης η πόρτα του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή για τον Δήμο μας και στηρίζει έμπρακτα κάθε πρόταση μας», ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ