Ζητούν 2,3 εκ. ευρώ για τις...επιπτώσεις του δρόμου Αγία Βαρβάρα - Απομαρμάς

Το αίτημα του Δήμου Γόρτυνας προς το Υπουργείο Υποδομών

Σε συνέχεια της προφορικής επικοινωνίας του δημάρχου Γόρτυνας Νικολάου Σχοιναράκη με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ηρακλείου – Μοιρών), ο Δήμος Γόρτυνας θέτει θέμα διορθωτικών έργων και ζητά χρηματοδότηση ύψους 2.300.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Τη χρηματοδότηση ζητά ο Δήμος Γόρτυνας για να αντιμετωπίσει ζημιές, επιπτώσεις και παρενέργειες από την κατασκευή του οδικού άξονα Ηρακλείου – Μοιρών και ειδικότερα από το τμήμα του έργου που αφορά τον δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Απομαρμά.

Τα διορθωτικά έργα κρίθηκαν απαραίτητα διότι, όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή ο Δήμος Γόρτυνας, το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, επιβαρύνθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την αυξημένη κίνηση βαρέων οχημάτων που σχετίζονται με το έργο.

Τα έργα τα οποία ο Δήμος Γόρτυνας αξιολογεί ως επείγοντα και απαραίτητα σύμφωνα με το έγγραφο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (αρ. πρωτ. 387/2019) είναι:

• Βελτίωση βατότητας του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αγίας Βαρβάρας σε μήκος 2.200 μέτρων με προϋπολογισμό 630.100 ευρώ.

• Βελτίωση βατότητας του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Πρινιά σε μήκος 1.300 μέτρων με προϋπολογισμό 302.720 ευρώ.

• Εργασίες συντήρησης της δημοτικής οδού Απομαρμά – Αμπελούζου με προϋπολογισμό 67.448 ευρώ.

• Βελτίωση βατότητας του οδοστρώματος της οδού προς τον Άγιο Θωμά σε μήκος 3.000 μέτρων με προϋπολογισμό 455.346 ευρώ.

• Κατασκευή πεζογέφυρας μεταλλικού σκελετού στην περιοχή εισόδου της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας επί του νέου εθνικού δρόμου καθώς δεν έχει προβλεφθεί η άμεση εγκάρσια σύνδεση των παρόδιων ιδιοκτησιών, με προϋπολογισμό 362.135 ευρώ.

• Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης για την προστασία του δρόμου προσπέλασης και των φρεατίων βιολογικού καθαρισμού σε μήκος 200 μέτρων από τα επιχώματα του νέου οδικού άξονα με προϋπολογισμό 182.251 ευρώ.

• Τέλος ο Δήμος Γόρτυνας ζητά από το Υπουργείο Υποδομών επιπλέον χρηματοδότηση για έργα αγροτικής οδοποιίας στις κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Πανασού και Γέργερης στα σημεία που υπέστησαν ζημιές, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ