Ζητούν νέες φυλακές στο Λασίθι

Τα ζητήματα της ανακαίνισης των εξωτερικών Φυλακίων στις φυλακές Νεαπόλεως αλλά και η προώθηση του έργου των νέων φυλακών στις Κουρούνες που έχουν σταματήσει ,έθεσαν στην κα. Πετράκη οι κύριοι Βλάσης και Καμινογιαννάκης.

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καταστήματος των φυλακών Νεαπόλεως  κ. Νίκο Βλάση καθώς και με τον Διοικητή του τμήματος Εξωτερικής Φρουράς κ. Νίκο Καμινογιαννάκη είχε σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου του 2018 η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη στα γραφεία της Π.Ε. Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Τα ζητήματα  της ανακαίνισης των  εξωτερικών Φυλακίων  στις  φυλακές Νεαπόλεως αλλά και  η προώθηση του έργου των νέων φυλακών στις Κουρούνες που έχουν σταματήσει ,έθεσαν στην κα. Πετράκη οι κύριοι Βλάσης και Καμινογιαννάκης.

 «Συζητήσαμε με την κα. Πετράκη το θέμα της ανακαίνισης των εξωτερικών φυλακίων του καταστήματος . Η Περιφέρεια Κρήτης –Π.Ε. Λασιθίου έχει κάνει ήδη την μελέτη και ζητάμε να δοθεί χρηματοδότηση η οποία συνολικά ανέρχεται στο ποσό των 78.000 ευρώ ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες σε μια προσπάθεια που κάνουμε για την ανακαίνιση- αναβάθμιση τους »  τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βλάσης.

«Παράλληλα ,ένα άλλο σημαντικό θέμα που θέσαμε στην κα. Πετράκη είναι το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στις νέες φυλακές ‘’ΚΡΗΤΗ 2”στις Κουρούνες οι οποίες έχουν σταματήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κ. Βλάσης.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του τμήματος Εξωτερικής Φρουράς κ. Νίκος Καμινογιαννάκης  ανέφερε :«Επιθυμούμε να επιλυθούν και να δοθεί προτεραιότητα σε μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια αλλά και την αναβάθμιση των φυλακών στη Νεάπολη». Ζητάμε να προχωρήσει η εξωτερική περίφραξη του οικοπέδου, το φυλάκιο XRAY αλλά και να γίνουν οι νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου. Επίσης να ανακαινιστούν  τα φυλάκια ούτως ώστε κανένας υπάλληλος στην υπηρεσία του να αντιμετωπίζει το κρύο και τη ζέστη» σημείωσε ο κ. Καμινογιαννάκης.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη επεσήμανε τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης Π.Ε. Λασιθίου  στα αιτήματα  που ετέθησαν και την προσπάθεια που θα καταβάλλει η Περιφέρεια για την επίλυσή τους .

«Θα διεκδικήσουμε χρήματα για την ανακαίνιση των  εξωτερικών φυλακίων  ενώ Θα ζητήσουμε από το Υπουργείο να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στις νέες φυλακές» ανέφερε η κα. Πετράκη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ