Από το Αρκαλοχώρι στην Θεσσαλονίκη και στην ...Επίμονη Τέχνη!

Μεγάλη ομαδική έκθεση εικαστικών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα των εικαστικών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ είναι μια "παρέα" ανθρώπων, που συστάθηκε με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και σκοπό έχει να προσεγγίσει το ενδιαφέρον του κοινού όσον αφορά τα δρώμενα στους μαγικούς κόσμους της τέχνης.

Ο χρόνος δράσης της ομάδας είναι μόλις δύο περίπου χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία δύο ομαδικές εκθέσεις στον ατμοσφαιρικό χώρο του Bensusan han, ένα διατηρητέο κτήριο στο κέντρο της πόλης στην περιοχή των Λαδάδικων. Τέλος Φεβρουαρίου οδεύει προς την τρίτη ομαδική παρουσίαση έργων με εικαστικούς από όλη την Ελλάδα.

Εμπνευστής της προσπάθειας είναι η ζωγράφος κυρία Χρύσα Μπαρζόκα, η οποία και ηγείται αυτής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης ταξιδεύουν από την Κρήτη και οι υπέροχες δημιουργίες της εικαστικού Μαρίας Σεραφειμίδου .

Η κ. Σεραφειμίδου κατάγεται το Αρκαλοχώρι και αποφοίτησε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχοντας εντρυφήσει στις πτυχές του Ελληνικού πολιτισμού τον οποίο και λατρεύει.

Δεχόμενη λοιπόν επιρροές από τις αυτές σπουδές της μεταφέρει μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες της "άρωμα " μιας άλλης παλιά εποχής.

Τα υλικά τα οποία κυρίως δουλεύει είναι πηλός σε συνδυασμό με σκληρυντή. Το "πάντρεμα" αυτών των υλικών τις επιτρέπει εκφραστικές μα κυρίως ελεύθερης απόδοσης έργων. Μιας απόδοσης η οποία μετουσιώνει τη φαντασία σε πραγματικότητα καλλιτεχνικής έκφρασης.

Τη συναρπάζει ο μύθος, η πλοκή, η ιστορία, που θα "αγκαλιάσει" το κάθε της έργο και θα δέσει αρμονικά με την εικόνα αυτού.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκθέσεων και έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.

Όνειρό της να συνεχίσει να ονειρεύεται και να ταξιδεύει!


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ