Εντυπώσεις από μιας Παλιάς Φιλιάς Ανάμνηση…..

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου , ολοκληρώθηκε στην Πέμπτη 20-6-2019 η γιορτή πολιτισμού στις Αρχάνες από τον Πολιτιστικό, Εκδρομικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Η ΧΑΡΑΥΓΗ.

Μια εκδήλωση θεσμός πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας που στέφθηκε με επιτυχία και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών οι οποίοι κατάφεραν να ζωντανέψουν αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης , η Αντιδήμαρχος ΔΕ Αρχανών κα. Χαρά Γενειατάκη Φωτοπούλου , εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου , της εκκλησίας και λοιπών φορέων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μουσικοί με τα ηχοχρώματά τους σε άψογη συνεργασία με τους χορευτές και τα θεατρικά δρώμενα ταξίδεψαν τον κόσμο σε ένα ταξίδι από την Κρήτη του παλιού καιρού μέχρι την Σάμο και μέσα από την γνωριμία του ζευγαριού από τους δυο αυτούς τόπους ξετύλιξαν το γαϊτανάκι του πολιτισμού.

Η οργάνωση φέτος από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Χαραυγής ξεπέρασε τις προσδοκίες και έβαλε τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη γιορτή την επόμενη χρονιά.

Οι χοροδιδάσκαλοι της ΧΑΡΑΥΓΗΣ κκ Ελευθερία Αδαμάκη και Γιάννης Στιβακτάκης και φέτος ξεπέρασαν τους εαυτούς τους , παρουσιάζοντας μια άρτια σχεδιασμένη παράσταση με προοπτικές. Μεγάλη επίσης ήταν και η συνεισφορά της δασκάλας παραδοσιακού τραγουδιού κας Ευγενίας Τόλη Δαμοβολίτη και του σκηνοθέτη κ. Πέτρου Μαυροματίδη που και αυτοί έβαλαν ένα ακόμη λιθαράκι σε όλη την εκδήλωση. Επίσης ιδιαίτερη ήταν και η παρουσίαση και η αφήγηση της ιστορίας που εξελίχτηκε της κας. Σοφίας Χιλετζάκη .

Εμείς όλοι οι χορευτές του Συλλόγου , θέλουμε θερμά με την σειρά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν σε αυτήν την πράγματι θαυμάσια γιορτή και να υποσχεθούμε προς όλους ότι θα δείτε ακόμη περισσότερα στο μέλλον εφόσον υπάρχει αυτή η άψογη συνεργασία και βοήθεια από το ΔΣ της ΧΑΡΑΥΓΗΣ , των δασκάλων μας και όλων όσων με την βοήθεια που προσέφεραν , οργανώθηκε όλο αυτό.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στον χώρο του Συλλόγου μας (κτήριο πρώην Οίστρου πλησίον της Κεντρικής Πλατείας Άνω Αρχανών) κάθε Πέμπτη βράδυ για να διαπιστώσετε όλη αυτή την δουλειά που έχει ετοιμαστεί στα πλαίσια της εκδήλωσης Θεσμός πλέον με τίτλο Καλλιτεχνικές Πέμπτες. Όπως θα δείτε στο πρόγραμμα , οι εκδηλώσεις είναι πολύπλευρες , σωστά οργανωμένες χωρίς οικονομική επιβάρυνση και φιλοδοξούν να μας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι.

Και στα άλλα με το καλό….

Η χορευτική ομάδα της Χαραυγής.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ