Καρναβάλια και Κούλουμα στην Κρήτη!

Σε ρυθμούς αποκριάτικους γιορτάζει όλη η Κρήτη, με καρναβάλια και παρελάσεις, ενώ σύμμαχος είναι ο καιρός και για τις σημερινές εκδηλώσεις αλλά και για τα αυριανά Κούλουμα.

Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης, το Ρεθεμνιώτικο, ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στις 2 το μεσημερι. O πολύ αγαπητός και δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Γιάννης Σπαλιάρας θα είναι ο παρουσιαστής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018. Μαζί του, η παρουσιάστρια Χρύσα Κυρατζή!

Το Μαλιώτικο Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 μ.μ. φιλοδοξώντας να ... αφήσει εποχή!  Παρουσιάζει ο μοναδικός ΣωτήρηςΚαλυβάτσης.

Στις 12 το μεσημέρι για πέμπτη χρονιά φέτος πραγματοποιείται το Κρουσανιώτικο Καρναβαλι. Το θέμα του φετινού καρναβαλιού είναι τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Άρχισαν τα Όργανα».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η τοπική κοινότητα Πόμπιας οργανώνουν καρναβάλι στις 4 το απόγευμα.

Το Σκινιανό Καρναβάλι 2018 θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και έχει ως θέμα την εποχή των 80’s .

Στον Πύργο Μονοφατσίου, το 13ο Πυργιανό Καρναβάλι, ξεκινάει στις 12:00μ.

Το Καλυβιανό Καρναβάλι πραγματοποιείται για 64η χρονιά στις 2 το μεσημέρι.

Στις 4 το απόγευμα, στην ιστορική οδό Σκαλίδη, θα πραγματοποιηθεί το 12ο Κισαμίτικο Καρναβάλι.

Στις 3μ.μ. θα γίνει στην Ιεράπετρα η μεγάλη παρέλαση. Στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης θα είναι φέτος ο Γιώργος Λιανός.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στην Σητεία από τις 4 το απόγευμα.

Την Καθαρή Δευτέρα από τις 11 το πρωί ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018», με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην περιοχή του Καράβολα. 

 Η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Γάζι, από τις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη, μπροστά από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου. 

 Tα «Αποκριγιώματα στο Ρούβα» θα γίνουν την Καθαρή Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στη Γέργερη. 

Κούλουμα με μαζώματα και πέταγμα χαρταετού οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. 

 Στον Δήμο Μινώας Πεδιάδας θα γίνουν Κούλουμα και εκδηλώσεις στο Διαβαϊδέ, στις 9 το πρωί, στη Βόνη, στο Σκινιά, στη Λαγούτα. 

 Το 5ο Εργαστήρι Χαρταετού και Κούλουμα θα γίνουν στο Σμάρι. Πέταγμα χαρταετού και Κούλουμα επίσης θα γίνουν στο Θραψανό, στη Ζήντα, στους Αποστόλους και στη Μαθιά.

Τέλος Κούλουμα και το παλιό παραδοσιακό παιγνίδι “απαλέθια” θα αναβιώσει στο Καραβάδω. 

 Την Καθαρή Δευτέρα στις 12 θα προσφερθεί φασολάδα στο Σίσι, ενώ στη 1 θα γιορτάσουν τα Κουλουμα στα Έξω Λακώνια. Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ