Ξεκινά αύριο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί

Είκοσι σημαντικοί ποιητές από 11 χώρες θα βρεθούν στο Ηράκλειο για να συμμετέχουν στο 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη ,που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από αύριο Πέμπτη 19 έως το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, στη Βικελαία Βιβλιοθήκη για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το έργο των σύγχρονων ποιητών, να περιηγηθούν στην κρητική παράδοση και να γιορτάσουν μαζί με τους διοργανωτές τα εγκαίνια ενός μεγάλου θεσμού στο Ηράκλειο. Το ίδιο βράδυ στο επίσημο Gala του Φεστιβάλ στις 9 θα παρουσιαστούν και οι Κρητικοί ποιητές (Ηρακλή 90, Κορώνη Ηράκλειο). Κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές οι Κρήτες ποιητές θα μπορούν να διαβάσουν δικά τους ποιήματα.

Το φεστιβάλ οργανώνουν η Open Poetry Society του ποιητή Χρήστου Κούκη σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Mind the Loop. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό δίνοντας έμφαση στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και να προάγει τον δημιουργικό και συνεχή διάλογο με την κουλτούρα άλλων χωρών προσκαλώντας κάθε Σεπτέμβριο διακεκριμένους ποιητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι ποιητές: Gerhard Falkner (Γερμανία), Jochen Kelter (Ελβετία), Yu Jian (Κίνα), Fan Zhao (Κίνα), Gokce Celebioglu (Τουρκία), Selahattin Yolgiden (Τουρκία) Goran Djordjevic (Σερβία), Marco Pogacar (Κροατία), Lawrence Schimmmel (ΗΠΑ/Ισπανία), Rati Saxena (Ινδία), Hemant Divate (Ινδία), Guillaume Decourt (Γαλλία), Zingonia Zingone (Ιταλία), καθώς και οι Έλληνες ποιητές: ο Τίτος Πατρίκιος, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Αναστάσης Βιστωνίτης, η Αριστέα Παπαλεξάνδρου και ο Χρήστος Κούκης.

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Φεστιβάλ Ποίησης “World Poetry Movement” και συνεργάζεται με το μεγαλύτερο λογοτεχνικό κίνημα στην Ανατολή “Kritya Poetry Movement”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ